Değişmeyen tek şey kaleci Onur

Maç tempolu başladı. İlk dakikalar sanki Trabzonspor golü atacak ve daha iyi oynayacak havası gösterse de Kayserispor'un bütün gücüyle ve temposuyla karşılık vermesi dikkatli olunması gerektiğini gösterdi. Hatta Kayserispor'un yüzde yüz ataklarını yine Onur kurtardı.

Trabzonspor'da maalesef savunmanın göbeği var mı yok mu belli değil, hatta savunmanın tümü yok desek daha doğru olur.  Colman ve Adrian ilk yarıda tek olumlu hareket yapmadı. İlk yarıda Kayserispor'un stoperleri terlemedi bile.

Trabzonspor savunması yan top atışında alan paylaşması yapmayı bile beceremiyor. Her maçta aynı hataları tekrarlayarak taraftarı üzmeye devam ediyorlar. Zaten gol de yan toptan geldi.

Hami, ikinci yarıya Henrique ve Janko'yu oyuna sokarak başladı ve sistem olarak 4-2-4'e döndü. Hocayı bu cesaretinden dolayı kutlamak lazım. Adrian’ın golü ile beraberliği yakalayınca moral motivasyon yükseldi. Orta alan hakimiyetini ele geçiren Trabzonspor, 57'nci dakikada Janko ile üstünlük sağladı.  İlerleyen dakikalarda Trabzonspor'un orta alan sayısal azlığı yorulmasına neden oldu. Hami hocanın maçı kazanmak adına girdiği hücum riski ilerleyen dakikalarda sıkıntı yarattı. Kayserispor'un Mouche ile kullandığı korner atışında topun üst direkten dışarı çıktığını da söylemek lazım. Özer'in yerine Yusuf'un 77'de oyuna girmesinden sonra Trabzonspor daha kontrollü oynayıp en azından skoru koruma yoluna gitti. Bunda da başarılı oldu.

Hami hoca nasıl düşünür bilemem ama ben savunmanın hatasız bir maç oynayamayacağından bugüne kadar seyrettiğim ve elindeki kadrosunu bildiğim, Trabzonspor'un sezon sonuna kadar yediğinden fazla atması gerektiği bilincinde oynaması gerektiğini düşünüyorum.

Adrian’ın Hami hoca ile rahatladığını daha da faydalı olacağını, Özer'in katkı yapacağını bu maç gösterdi.

Trabzonspor'da kısa sürede çok değişiklikler oldu ama değişmeyen şeyin yine takımın Onur'un kurtarışlarına ihtiyacı olduğudur.