Delirdiniz galiba...

Medya kuruluşları ayağa kalktı, sosyal medyada yer yerinden oynadı. Tüm bunların sebebi ne? Başbakan Erdoğan ile bayramlaşan TGRT Haber Muhabiri’nin yaptığı bayram harçlığı isteme hoşluğu...Vay sen misin bunu yapan? Çağdaş Gazeteciler Derneği “Cehalet, rezalet, mesleğe ihanet” diye zehir zemberek bir bildiri yayınladı. Şimdi burada duralım biraz...

Bu ülke, bakanlarla patronunun yatırımları için teşvik konuşması yapan genel yayın yönetmenleri gördü mü? Gördü. Bu ülke patronlarının sahip olduğu bankalardan alınan paralarla krallar gibi yaşayan medya yöneticileri gördü mü?

Onu da gördü. Bitmedi bu ülkede bazı kulüp başkanları bazı spor yazarlarını fazlasıyla korudu kolladı, eleştirisini dile getirenleri takım uçağına almadı, bir tanesi bir gazete muhabirinin üzerine adamlarını saldı mı? Evet bunların da hepsi oldu.

Mekanına gelen gazetecilerden para almayan işletme sahipleri, internet sitesine reklam almak için gazeteciliğini kullanan adamlar, bunları da gördük mü? Evet gördük maalesef. Onun adamı şunun adamı olarak medyada dolaşan, adamı olduğu kişiyi medyada parlatan olmadı en azından aleyhine haber yapılmasını engellemeye çalışanlar oldu mu? Meslek adına utanıyorum ama evet öyleleri de var. Bu ve benzerlerine ses çıkarma ya da fısıltı gibi ses çıkar sonra bir muhabir için zehir zemberek açıklama yap. Tehlikeli olan herkesin gözü önünde yaşanan değil kapalı kapılar ardında yaşananlardır.Bu mantık yarın Başbakan Erdoğan’ın ikram ettiği simitten alan gazeteciler için de son derece sert açıklamalar yapabilir.

Delirdiniz galiba diye sormama kızan olabilir ama saydıklarım mı daha tehlikeli yoksa herkesin gözü önünde yaşanan bayram harçlığı esprisi mi, lütfen siz karar verin...

Rıdvan’la daha güzel olabilirdi

Star Tv milli maçlardan iyi reyting aldı. Önce bir noktanın altına çizeyim Türkiye-Hollanda maçı gibi final özelliği olan maçlarda yayın kalitesi vesaire seyirciyi çok etkilemez, 4 kamerayla da çeksen seyirci mutlaka izler.Şimdi yazacağım keşke, daha fazla seyirci için değil daha nitelikli bir yayın için gerekliydi. Keşke Ercan Taner’in yanında yorumcu olarak Rıdvan Dilmen otursaydı. Yapımız gereği oyuna duygusal bakmak yerine futbol üzerinden bakardık.