Demiştim yazısı...

TV 8 Yönetimi Hülya Avşar Show’un yayın saatini değiştirme kararı aldı.Geçen hafta yazmıştım, Cine 5’te ekrana gelecek Başka Yerde Yok’un ilk sezonu gibi olmayacaksa bu saat doğru değil diye. Ben öğle kuşağına alınır diyordum, TV 8 Yönetimi gece kuşağına almış.

Şimdiden söyleyeyim, dizilerin karşısında olmaz, PT 2’de yayınlanmalı bu program hatta 23.30’dan sonrası daha doğru olur.Hülya Avşar’ın başarısız olmasıyla alakalı değil bu durum. Türkiye’de diziye alışmış, başka hayatlara kurmaca olsa bile ekrandan şahitlik etmeyi seven bir seyirci kitlesi oluştu.

Alternatif arayan seyirci yok mu, elbette var ama sayıları çok az ve ya yabancı dizilere, ya haber kanallarına ya da tematik kanallara gidiyorlar. Doğrusunu isterseniz, Hülya Avşar gibi bir silah daha doğru kullanılabilir. İyi bir editoryal kadro, iyi bir konuk koordinatörü, yanına medya dünyasından tahminen haber kökenli bir kişiyle program ana haberlere alternatif olabilirdi.

Düşünsenize Pazartesi akşamı, Hülya Avşar ve partneri, Sertap Erener ya da Demir Demirkan ile ayrılık, Erman Toroğlu ya da Ahmet Çakar’la derbi, Kadir İnanır’la Akil Adamlar toplantısı, bir doktorla Ebola virüsü konuşuyorlar.

Hülya Avşar konuların bir kısmına uzak olsa bile ki öyle olduğunu da zannetmiyorum bilmediği şeyden manşet çıkaracak medya zekasına sahip, üstelik herkesin de anlamasını sağlayacak sorular sorar. Zor ve kamera arkası ekip nedeniyle maliyetli bir program olur ama çok seyredileceği de kesin.

Ali Biçim Show...

Fox Tv,Ali Biçim Show’u yayından kaldırmış. Yeni yayın dönemi tanıtımında star olarak sahneye sürdükleri bir ismin programını kaldırmak nasıl bir algıya yol açar, yorumu okura bırakıyorum.

Televizyon dünyasında, en tehlikeli an “ben oldum” denilen andır, kanal yönetimleri de yaptıkları hatalarla bazen zamanından çok önce “ben oldum” dedirtirler ekrana çıkana. Tam da böyle bir vaka yaşadık galiba...

Akıllı iş...

Kulüp kanallarının rakipleri tahrik ederek ilgi çeken yayınlarından çok hoşlanmam. Taraftarlığın objektif olma duygusunu tamamen yok etmesinden de... BJK Tv akıllı bir iş yapmış, medyada yer buldu, benim de hoşuma gitti.

Hikaye şu, Olcay Şan maçtan sonra BJK Tv yayınına bağlanmış bu arada attığı golü de spiker olarak anlatmış. Ne kadar güzel, ne küçümseme var ne de başkasını kızdırma...Akıl dolu bir iş olmuş...