Demokrasi lafta, 7 Þubat’tan beri savaþýyorlar…

Ýstanbul sonuçlarý netleþmedi ama unutmamamýz gereken bir hakikat var. 

Cumhur Ýttifaký karþýsýndaki cephe demokrasi için deðil savaþ için ayakta. 

CHP, Ýyi Parti, Saadet Partisi ve HDP’den oluþan cephenin, içeride ayrýca bir dönem AK Parti iktidarýnýn nimetlerinden, makamlarýndan, mevkilerinden yararlanmýþ “trenden inenler/indirilenler” denilen destekçileri var. 

Evet, unutmamamýz gereken hakikat, 7 Þubat 2012’den beri Erdoðan’ýn gitmesi için savaþýyorlar. 

7 Þubat 2012, þimdi FETÖ olduðu belli olan Fetullahçý yapýnýn Erdoðan’a karþý isyan için düðmeye bastýðý tarih. Fetullah Gülen ilk defa gerçek yüzünü bu tarihte gösterdi. 

7 Þubat 2012’de kamikaze bir savcýnýn marifetiyle, MÝT müsteþarý tutuklanmaya, arkasýndan Erdoðan’ýn derdest edilmesine kalkýþýldý. 

7 Þubat 2012’de Erdoðansýz Türkiye için baþlatýlan savaþý anlamadan, Ýmamoðlu projesini anlayamayýz. 

En önemli soru þu: Fetullah Gülen, “cemaat”, “hizmet hareketi” diye okullar, yurtlar, hastaneler, Abant toplantýlarý, gazeteler, televizyonlar ve Papa, Kardinal, Patrik, Hahambaþý ziyaretleri ile yaygýnlaþtýrdýðý “iyilik ve diyalog hareketi” diye kamufle ettiði yapýyý, bir darbenin taþlarýný döþemek üzere neden harekete geçirdi? 

15 Temmuz hain darbe giriþimine giden yolda, Gezi olaylarýný, 17/25 Aralýk yolsuzluk susturucusu ile yapýlan operasyonlarý, MÝT týrlarýnýn durdurulmasý ihanetlerini hatýrlayalým. 

Evet, Fetullah hareketi, FETÖ olmaya neden dönüþtü? 

Benim bu konudaki düþüncem þu: Fetullah Gülen, kendisini Mehdi ilan etmenin önündeki en büyük engel olarak Recep Tayyip Erdoðan’ý gördü. 

7 Þubat’ta harekete geçmesinin temel sebebi, 21 Ekim 2007’deki referandumda “evet” çýkmasýdýr. Cumhurbaþkanýnýn halkýn tarafýndan seçilmesi ile ilgili Anayasa deðiþikliði bu referandumda yüzde 68,9 evet oyu ile kabul edildi. 

Cumhurbaþkaný halk tarafýndan ilk defa 2014’te seçilecekti. 

F. Gülen, Erdoðan’ýn aday olacaðýný ve seçileceðini gördü. Uykularý kaçtý. 2008’den itibaren Gülenist yapý içinde büyük bir Erdoðan düþmanlýðý aþýlanmaya baþlandý. Erdoðan’ýn ve yakýn çevresinin Ýran ajaný olduðu ýsrarla iþlendi. 

Ama “Fetullah hareketi, FETÖ olmaya neden dönüþtü?” sorusunun cevabý sadece Fetullah Gülen ile alâkalý olamaz. 

Gülen, Erdoðan’dan kurtulmayý ne kadar çok istiyorsa, ondan daha fazla isteyen ABD’de yönetimini kontrol eden Evangelist-Siyonist ittifakýydý. 

Erdoðan’ýn baþýnda olduðu bir Türkiye’yi kabullenemiyorlardý. 

Fetullah Gülen’i erken harekete zorlayan, onlarýn da 2014’te Erdoðan’ýn halk tarafýndan cumhurbaþkaný seçilecek olmasaydý. 

Bir de Erdoðan’ýn karþýsýna bir siyasî muhalefet cephesi dikilmeliydi. 

Bu görev de FETÖ kaset komplosu ile genel baþkanlýða getirilen Kýlýçdaroðlu CHP’sine verildi. 

Kýlýçdaroðlu, 22 Mayýs 2010’da CHP Genel Baþkaný oldu. 

7 Þubat’ta, Gezi olaylarýnda, MÝT týrlarýnýn durdurulmasý ihanetinde hep Fetullah Gülen’den yana tavýr aldý. 

FETÖ-CHP iþbirliðini ele veren ilk somut olay ise 30 Mart 2014 yerel seçimleri oldu. FETÖ tabaný her yerde organize olarak AK Parti karþýsýnda CHP adaylarýný destekledi. 

15 Temmuz ihanetine Kýlýçdaroðlu’nun “kontrollü darbe” yaftasý yapýþtýrmasý, Pensilvanya’nýn talimatýydý… 

Arada FETÖ’cüler CHP genel merkezine geldi. Kýlýçdaroðlu, iadeyi ziyaret için ABD’ye gitti. 

Ahmet Kekeç arkadaþým ne güzel hatýrlatýyor ve soruyor: Ýmamoðlu Samanyolu televizyonunda kadrolu olarak çalýþtý, o günler neler diyordu? 

Mesele, Ýstanbul seçimlerinde demokrasinin tecelli etmesi deðil. 

Mesele, Erdoðansýz Türkiye için savaþýn devam ettirilmesi…