Deniz Seki haberleri ve usul bilgisi

Deniz Seki Bakırköy Cezaevi’nde yatıyor uzunca bir süredir. Aslında tam adı da bu değil, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu sözünü ettiğimiz yer. Her neyse Deniz Seki haberlerinde en fazla dikkatimi çeken konu medyamızın usul bilgisi eksikliği... 

Mesela Deniz Seki hapishanede ilk yatışında tutuklu konumundaydı...

Sonra hüküm özürlü denilen bir süreç vardı, o süreci dışarıda geçirdi. Sonra hükümlü haline geldi ve tekrar hapishaneye döndü. Kaldığı yerde tabii olduğu kurallar ver Deniz Seki’nin...

Bulunduracağı kıyafet sayısından, rengine, görüş yapabileceği kişi sayısından, kullanabileceği kozmetik malzemesine kadar sınırlamalar var.

Bir süre sonra Deniz Seki, yasal şartları tamamladığında yarı açık cezaevine nakil olacak. Sonra infaz savcılığı bakacak ve ceza süresinin dolmasına 1 yıl kala denetimli serbestlik hakkından yararlanacak.

Yani dışarı çıkacak ama her hafta en yakın karakola gidip imza atacak... Tüm bunları yazdım zira bir sürü içi boş haber dolaşıyor televizyon programlarında...

Kendi adıma sevdiğim ve hapishanede olmasına en çok üzüldüğüm insanlardan birisidir Deniz Seki.

Hakkında içeriği doğru olmayan haberler yapıldığında umarım o da çok üzülüyordur...

Maliyet hesabı

Kariyer yönetmek zorlu bir süreçtir, bazen iyi hesaplamalar yapmak gerekir.

Dün önce bir gazete ardından da internet ortamına düşen ve çığ gibi yayınlan bir haber vardı. İddiaya göre Murat Dalkılıç, ev işlerini yapan kadının kıdem tazminatı, bayram alacakları,yıllık izin ve 1 aylık maaşını ödememiş.

Haberin başlığı bu kadar detayı anlatmıyordu haliyle, o yüzden okuyan büyük bir dava sanabilir. 

Oysa talep edilen asıl alacak sadece 520 lira. Bu kadar çok kalem o kadar lira mı eder doğrusu insan şaşırıyor rakamı okuyunca.

Her neyse, kötü olan, Murat Dalkılıç adının negatif bir başlıkla anılması. Ne yani insanlar adları kötü anılmasın diye, olmadığını söyledikleri paraları ödesin mi diye düşünülebilir.

Çok doğru bir soru ama 520 liralık bedelin karşılığında Murat Dalkılıç adının sütun santim hesabıyla gördüğü zararı da düşünmek lazım.

Evli ve Öfkeli

Tanıtımlarının ardından bana sıcak gelmiş ve daha yayına başlamadan yazmıştım Evli ve Öfkeli dizisini.

Zor bir gece olan pazar gecelerinde iş yapmayı başardı bu dizi. Özellikle de AB grubunda oldukça iyi gidiyor. Bu hafta O Ses Türkiye’nin özet ve yeni bölümünün arkasına takılmış ve 3. sıraya oturmuş.

İlk yazıda da, Ebru Cündübeyoğlu ismine özellikle dikkat çekmiştim. Oyun gücü ve tecrübesiyle Cündübeyoğlu son derece iyi gidiyor. Birce Akalay,Yıldız Çağrı Atiksoy ve Ayça Erturan da öyle...

Sinerjinin gücü adına oldukça iyi bir örnek oldu, Evli ve Öfkeli...