Derbi bana göre berabere biter..

Beşiktaş’ın, Bayern Münih’e Şampiyonlar Ligi’nde 5-0 gibi farklı yenilmesi Siyah-Beyazlılar’ın hem moralini hem de süngüsünü düşürdü. Evinde oynayacağı Fenerbahçe derbi maçı keşke bu yenilgiden sonra bu kadar moral düşüklüğü içinde olduğu bir dönemde olmasaydı... Beşiktaş camiası olarak Bayern Münih maçı keşke derbi arasına sıkışmamış olsaydı diyoruz.

Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman şampiyonluk hesapları yapmaya başladı. Morali de bir hayli iyi gözüküyor. İyi futbol sergilemeye başladılar. Sarı-Lacivertliler’in Beşiktaş karşısında ne yapacağı belli değil. Eğer ki kazanan Fenerbahçe olursa yoluna emin adımlarla yürümeye devam eder.

Beşiktaş’ta eksikler olacak. Üstüne üstlük bu kadar moral çöküntüsü içinde olan Kartal’ın derbiyi nasıl bir sonuçla noktalayacağı da belli değil. Bu kadar sıkıntılı olan Beşiktaş’ın, Fenerbahçe karşısında süngüsü düşmüş olarak nasıl bir futbol sergileyeceği de merak konusu. Kanarya büyük maçlar ve derbilerde sakin ve kontrollü oynamaya devam ederse sonucu lehine çevirebilir.

Şampiyonlar Ligi başka bir maçtır. Bizim ligimizdeki derbi karşılaşmaları çok daha farklıdır. Beşiktaş kendi sahasında Bayern Münih maçını unutarak oynamaya devam ederse, Fenerbahçe karşısında hücum futbolunu tekrarlarsa oyun farklı boyutlara gelebilir. Kısacası ilginç bir derbi olacak. Bu derbide Beşiktaş kazanırsa, ligin zirvesine tutunmaya çalışır. Fenerbahçe kazanırsa da Galatasaray’ın son yenilgisinden sonra şampiyonluk yolunda olağanüstü şans yakalar.

Ben maçın berabere biteceğini varsayıyorum. Karşılaşma da böyle biterse Galatasaray ve Medipol Başakşehir’le ara açılmaz, aynı şekilde devam eder. Yine benim tahminim lig sonuna kadar bu yarış bu şekilde sürer. Ligin sonunda bu dört takım arasından şampiyon çıkar.