Derbi esintisi

Futbol öyle bir oyun ki; hakemin düdüğü, futbolcunun DNA’sı, tribünlerin frekansı bazen birbirini tutmuyor! Galatasaray-Fenerbahçe derbisi işte öyle bir maç oldu. Emenike’ye penaltı var mıydı? Chedjou kırmızı yer miydi? Diego kenarda oturur muydu? Yazmadan edemedim.

Derbide kim karlı? Kazanan Galatasaray mı kaybeden Fenerbahçe mi?

Fenerbahçe ilk yarıda kendinden emin ve üstün oynadı. Arena’da bu kadar üstün oynamak her babayiğidin harcı değildi ama sahada bir babayiğit daha vardı ve maça imza attı; Sneijder.

Maça damga vuran bir başka isim daha vardı;  Alves! O da bir çuval inciri berbat etti. Uçan tekme hareketini; dikkatsizlik, kontrolsüzlük ve dağınıklık olarak yorumluyorum. İhanet bana göre çok ağır bir suçlama olur ancak; Galatasaray-Fenerbahçe maçının sonucunu bu iki oyuncu belirledi. Alves çılgın, Sneijder kahraman oldu!

Derbinin bir başka dip notu da; İsmail Kartal’dı! 10 kişi kalış, bir mazeret olamazdı! Kimse Fener’in10 kişiyle rakibe saldırmasını beklemiyordu ama İsmail Kartal’ın da Fenerbahçe’yi bir Anadolu takım görüntüsünde oynatması Fener’in büyüklüğüne yakışmadı. Emre’nin sakat sakat oynatılması, Emenike’nin oyundan alınması hata idi.

Bir hata da Cüneyt Çakır’dan geldi. Top taca değil adeta sokakta kaldırıma çıktı ‘hakemler’ görmeyince gol geldi. Ya maç 1-1 bitseydi veya F.Bahçe bu golle maçı kazansaydı ne olurdu? Ünal Aysal konuştukça konuşur, hakem Çakır’ı İngiliz sicimiyle asardı. Sneijder, Cüneyt Çakır’ı resmen ipten aldı!

Talihe bakın ki; Galatasaray’ın bu galibiyeti koltuktan kaçar gibi giden başkan Ünal Aysal’a hediye oldu! Aysal da Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki rekabete kin ve nefret tohumları eken bir başkan olarak tarihe geçti.

Adnan Polat’ı koltuğundan şantajla indiren liseliler de Aysal’ı kulübü gırtlağa kadar borca sokan başkan olarak anacak. Tuhaf ama gerçek bu! Dünya etme bulma dünyası... Kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor. Aysal futbol dünyamıza mevsimsiz bir rüzgar gibi girdi. Fırtına ekti, yel olup çıktı gitti!

Bu derbi çok şeyi gün ışığına çıkarttı! Galatasaray, maçı hakkıyla kazandı ama Fenerbahçe de kaybetmedi! Böyle bir ders İsmail Kartal’a gerekti. Ya da Aziz Yıldırım’a... Fenerbahçe çok iyi bir kadroya sahip ama kadro mühendisliği iyi değil!

Galatasaray maçı bir ikazdır.

Umarım Fenerbahçe ve spor kamuoyu bunu iyi değerlendirir.