Derbi maç artık gazozuna mı?

Galatasaray-Fenerbahçe derbileri futbolumuz adına çok önemli bir yer tutar. Fakat bu dönemdeki derbinin kazanılır olma şansı her iki takımın da şampiyonluk adına imkansız gibi gözüküyor. Varsa yoksa Şampiyonlar Ligi’ne gidebilmek için en azından ligi ikinci bitirmek zorundalar. O da fazla kolay gözükmüyor.

Beşiktaş zirvedeki yoluna devam ederken, ardındaki Medipol Başakşehir’in de ortaya koyduğu futbolla topladığı puanlarla ligi ikinci bitirme şansı çok daha fazla. Böylesine derbiler belkide ilk defa gazozuna maç gibi olmaya başlayacak. Her iki takım da beklenen futbolu sergilemekten öyle uzak kaldılar ki, taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattılar. Her iki takımın da kadrosunda bulunan şöhretler, kariyerlerine yakışmayacak görev içinde kaldıklarından takımlarına gerekli başarıyı getiremediler. Galatasaray’ın vazgeçilmez oyuncularından Wesley Sneijder, teknik direktörü İgor Tudor tarafından yedek kulübesine çekilmeye başlandı. Bunun yanında Alman yıldız Lukas Podolski son maçlarda beklenen düzeyde olmadığı için Galatasaray arzu edilen gol şansını tabelaya asamadı.

Derbi Türk Telekom Arena’da yani Galatasaray’ın evinde oynanacağına göre bu sefer bu stadın ağzına kadar dolmasını bekliyoruz. Allah’tan çok iyi bir kaleciye Fernando Muslera’ya sahipler. Uruguaylı eldiven geçen haftaki Medipol Başakşehir maçı dışında kurtardığı gollerle takımını ayakta tutmaya çalıştı. Fenerbahçe ise iyi futbol oynamadan kazanıyor. Loca ve koltuk sahibi olanlar bile Fener’in maçlarına gelmez oldular. Çünkü ortaya konan futbol seyredenlere asla zevk vermiyor.

Fenerbahçe orta sahası çok enlemesine oynuyor. En güvenilir yer olan savunmadaki futbolcular son maçlarda bireysel hatalar yapmaya başladı. Varsa yoksa Jeremain Lens. Bir başka Hollandalı Robin Van Persie ise geldi geleli bekleneni veremiyor. Geçmişteki şöhretini bu derbide tekrarlamasını bekliyoruz. Çünkü Van Persie’den beklenenler asla onun gibi bir şöhrete yakışmadı ne yazıkki kendisinden istenenleri de asgariye indirdi. Kısacası bu maçın favorisi yok bence. Her iki takımın kalecileri derbinin kaderine damga vururlar.