Derbide şanslı olan kazandı

İlginç bir derbi... Kafa gollerinin bu maça damgasını vurduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Maçın ilginç yanı; ilk önce Fenerbahçe kalesinde ilk gölü Kjaer topu kendi ağlarına göndermesiyle takımını yenik duruma düşürdü. Daha sonrasında Beşiktaş’ın kalesine giren ilk topta ise Tosiç’in kafa golünü izledik.

İki duran toptan iki tane kafa vuruşu ile kendi kalelerine giren gollerle maça damga vuruldu.  İkinci Beşiktaş golünde ise Kjaer’in hatası vardı. İlk golde kendi kalesine gol atan, ikincisinde ise çıkaracağı topu bırakınca Gomez’in kafa vuruşuyla Beşiktaş’ın gollerini ikilemesine fırsat veren oldu.

Gomez üst üste goller atarken, Fenerbahçe’nin gol ayağ olarak beklenti içinde olduğu Fernandao ise hiçbir varlık gösteremezken 3 adet gol kaçıran oldu.

İkinci yarıda Fernandao’nun yerine giren Van Persie, Fenerbahçe’nin ikinci golünü atarak maçı eşitledi. Bu golde Volkan Şen’in asistini de kayda değer gördüm. Bana göre Beşiktaş’ın en iyi oyuncusu görünen Gökhan Töre’nin orta topunda Gomez, mükemmel bir kafa vuruşuyla bir kez daha Beşiktaş’ı öne geçirdi. Hemen ardından Van Persie’nin direkten dönen topu ise Fenerbahçe adına olağanüstü bir şanssızlık oldu.

Son yıllarda bu kadar gollü geçen bir derbiyi ilk kez izledik. Her iki takımın da ortaya koydukları futbolu kutlamak isterim. Bu arada Lazar Mirkoviç sakatlanıp oyundan çıkana kadar Fenerbahçe’nin iyilerindendi.

Bu maçta Pereira’nın tercih hakkını Fernandao’dan yana kullanmasını ben yadırgadım. Van Persie artık bu takımın ilk 11’inde görev yapmalı. Böylesine kaliteli bir futbolcunun sonradan oyuna girmesi kendine olan güvenini asgariye indirir. Bunu da Pereira biraz düşünmeli.

Fenerbahçe daha fazla pozisyona girdi. Attıklarından çok fazlasını kaçıran oldu. Beşiktaş ise girdiği net pozisyonları değerlendirince maça da farklı bir şekilde damgasını vurdu.

Fenerbahçe savunması iyi diyorlar. Ben asla aynı kanaatte değilim. Bireysel hatalarından kendi kendilerine çelme takan bir görüntü sergiliyorsa ben o savunmaya asla iyi demem. Oyunun genel istatistklerine bakacak olursak Fener daha iyi görünmesine rağmen derbiyi kazanan değil, girdikleri pozisyonları değerlendiren Beşiktaş maçın galibi oldu.