Derbiden öte maç

Bu hafta “Bismillahirrahmanirrahim” deyip kaldığımız yerden devam diyoruz. Bu devam içinde derbi maç da var. Trabzonspor derbi maçın tarafı. Ve, Trabzonspor sahasında oynayacağı maçı ne yapıp edip almalı.

Niye mi? 1) Avrupa şansı olması için dördüncü olması gerek. 2) Şampiyonluğu etkileyecek bir maç. 3) En önemlisi bu şampiyonluk yarışında asla taraf değil. Bence en önemlisi de bu şık.

Peki şansı ne? Son haftalarda oynadığı futbol Galatasaray karşısında maçı alır imajını maalesef göstermiyor. Takım oyunundan uzak kaliteli 1-2 futbolcusunun ayaklarının hünerine kalmış gibi.

Asla Trabzonspor’da takım oyunu sezon başından beri olmadı.

Bu maçta olur mu?

Takım oyunu olmasa da Trabzonsporlu futbolcular derbi maçın getirdiği havaya kendilerini sokabilirse, rakipten daha üstün mücadele edip, klas ayaklarla neticeyi sağlayabilirler. Taraftarına da bunu borçlular zannediyorum.

Türkiye’de oynanan futbolu göz önüne getirirsek savunma kurgusu iyi olan takımların yarışa devam ettikleri ortada. Ersun Yanal, Bosingwa’yı libero oynatmaktaki ısrarından vazgeçip yerinde oynatıp savunmanın ortasını elindekilerle kurmalı.

Ve mutlaka savunmanın önünde göbekte oynatacağı futbolcuyu iyi tespit etmeli. Eğer savunma kurgusu iyi düzenlenip mümkün olduğu kadar sakin ve kademe hatası az yapılırsa geride kalan orta saha ve ilerideki kaliteli ayaklar sonuç üreteceklerdir.

Galatasaray’ın şampiyonluğun en önemli aktörlerinden biri olması asla Trabzonspor’un gözünü korkutmamalı. Trabzonspor için saydıklarım aşağı yukarı Galatasaray için de geçerlidir. Galatasaray savunma kurgusu da açıklar veriyor. Ama orta saha ve ileri uçtaki futbolcuların özverileri ve pozisyonları iyi takip etmesi ile netice alıyorlar.

Trabzonspor’da duran toplarda netice alırız düşüncesi aynen Galatasaray için de geçerlidir. Başlama düdüğü ile rakibinin üstüne saldıracak olan Trabzonspor’un maçın bitiminde kondisyon olarak sıkıntı çekeceğini düşünüyorum.

Maçın teknik direktörlerin yapacağı hamlelerle kazanılacağı düşüncesindeyim.  En büyük dileğim büyüklüklere yakışacak ve Trabzonspor’un bir sürü spekülasyonu ortadan kaldıracak bir netice ile maçı kazanmasıdır.