Derbinin hakemi Deniz olmalı..

Sekizinci hafta maçlarına baktığımız zaman milli takım maçları için liglere verilen aranın en çok hakemlere yaradığını söyleyebiliriz. MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu başarılı olan genç hakemlere Süper Lig’de önemli maçlarda görev vermeye cesaretle devam ediyor. Genel olarak baktığımızda 8. haftada Süper Lig’de, ufak tefek bazı hatalarına rağmen hakemlerin başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

MHK eski başkanı Oğuz Sarvan tarafından başlatılan ve 7-8 yıldır sürdürülen “önemli hatalar yapan hakeme görev vermeye devam etme uygulaması” hakem camiasında güven sorununa neden olduğu gibi, yeni hakemlerin de yetişmesine engel olup, devamlı olarak görev alan hakemler içinde de keyfi şekilde maçlar yöneten bir grubun oluşmasına sebep olmuştu.

Şimdi ise yönettiği  Trabzonspor-Galatasaray maçındaki önemli hatası nedeniyle dünya hakemi olmuş Cüneyt Çakır’ın dahi bir ay dinlendikten sonra tekrar görev aldığını, Buna karşılık başarılı maçlar yöneten genç hakemlerin ise üst üste maçları yönettiğini görebiliyoruz.

***

Fenerbahçe -Galatasaray  maçları ülkemizde  her zaman en çok merakla beklenen müsabakalar olmuştur. Bu derbilerin hakemleri de hem maç öncesi hem de maç sonrası tartışmaların odağında kalmıştır. Pazar günü oynanacak olan dev maçın hakeminin kim olacağına karar verecek olan MHK Başkanı’nın iki seçeneği var.

MHK başkanı eğer ki cesur davranmayı yeğlerse bu dev maçın hakemi kesinlikle DENİZ ATEŞ BİTNEL olmalıdır.

Bu sezon yönettiği dört Süper Lig maçında da çok başarılı olan, son üç maçında Fenerbahçe’nin, Trabzonspor’un ve Beşiktaş’ın müsabakalarında düdük çalan Deniz Ateş Bitnel’den MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu da sitayişle bahsetmişti.

İlk 8 haftada Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım, Halis Özkahya, Barış Şimşek, Tolga Özkalfa, Ali Palabıyık gibi profesyonel kadrodaki hakemlerin yönetmiş oldukları maçlardaki önemli hataları nedeniyle cezaya girip dinlendirildiklerini de göz önüne alırsak;

MHK’nin bu önemli maça cesur davranıp bu derbiyi yönetmeyi hak eden Deniz Ateş Bitnel’i ataması gerekir.

Bu sezonki başarılı performansı ile bu maçı yönetmeyi hak eden bir başka isim olan Mete Kalkavan ise geçtiğimiz Pazar günü Fenerbahçe maçında düdük çaldığı için derbiye atanması mucize olur. MHK Başkanı eğer ki bu güne kadarki cesaretini gösteremezse bu maça profesyonel kadrodaki hakemlerden birini verecek,  ancak bu güne kadar yaptıklarını da inkar etmiş olacaktır.

MHK Başkanı unutmamalı ki, risk almadan başarı gelmez ve yeni hakemler kazanılamaz.