Derbinin hakemi kim olacak?

Ligde şampiyonluk yarışında Beşiktaş ile Fenerbahçe başbaşa kaldılar ve bu mücadele ligin son haftalarına kadar sürecek gibi gözüküyor.

Maç fazlası ile lider durumdaki Fenerbahçe bu haftayı Bursa deplasmanında geçirecek. Ev sahibi Bursaspor’un cezası nedeniyle maçın seyircisiz oynanacak olması, Fenerbahçe adına önemli bir avantaj gibi görünse de Bursa’da çok zorlu bir doksan dakika oynanacak.

Maç eksiği ile Fenerbahçe’nin gerisinde bulunan ligin gizli lideri Beşiktaş ise İstanbul’da konuk edeceği, eski kaptanı İbrahim Üzülmez’in çalıştırdığı Gençlerbirliği önünde kesinlikle kazanmak zorunda.

Çünkü bir hafta sonra ezeli rakibi Fenerbahçe ile oynayacağı çok önemli derbi maçına puan avantajı ile çıkmak istiyor.

Her iki takım kadar TFF ve MHK için de önem taşıyan ve ligin kaderini etkileyecek olan Fenerbahçe-Beşiktaş maçını yönetecek olan hakemin kim olacağı da merak ediliyor.

MHK’nin bu hafta sonu oynanacak maçlara yaptığı hakem atamalarına baktığımız zaman derbiyi yönetebilecek isimlerden olan Mete Kalkavan’ın Bursaspor-Fenerbahçe maçına verildiğini ve derbi maç için devre dışı kaldığını görüyoruz.

Ali Palabıyık’ın geçen hafta Beşiktaş maçında görev yaptığını, Halis Özkahya’nın ilk yarıdaki Beşiktaş- Fenerbahçe maçını yönettiğini hatırlarsak bu isimlerinde önümüzdeki hafta derbide düdük çalmaları zor görünüyor.

Yılbaşında FIFA kokartı takan iki hakemden Alper Ulusoy yönettiği Fenerbahçe maçından sonra cezaya girmişti, Deniz Ateş Bitnel ise bu hafta Galatasaray-Trabzonspor maçında görev yapacak. MHK’nin profesyonel hakem listesinde bulunan Fırat Aydınus ise iki hafta önce çok kötü bir yönetim gösterdiği Rizespor-Eskişehirspor maçından sonra cezaya girdiği için derbi maç için hiç bir şansı yok.

Bu durumda önümüzdeki hafta oynanacak derbi için favori isim olarak Cüneyt Çakır’dan başkası gözükmüyor. Bir diğer FIFA hakemi Hüseyin Göcek ise bu maç için plase isim.