Derbinin ibresi Beşiktaş’ta

Takım olgusu daha yüksek olan Kartal, bu yolda sıkıntı çeken Fenerbahçe’den bir adım önde. Dev maçın sonucunu kalecilerle, Nani, Van Persie, Gökhan Töre, Mario Gomez gibi yıldızların performansı belirler.

PAZAR günü Olimpiyat Stadı'nda Süper Lig'in lideri ile takipçisi karşı karşıya gelecek. Maçın favorisi lider Fenerbahçe değil, bana göre Beşiktaş. Çünkü takım halinde daha aktif ve göze hoş gelen presli futbol oynuyor. Fenerbahçe'de kaleci Volkan'a, Beşiktaş'ta Tolga'ya çok iş düşecek. İkisi de kilit konumunda. Mehmet Topal, Nani ve 11'de oynarsa  (ki benim tercihim ondan yana) Van Persie üstün performans sergilerse ibre Kanarya'ya dönebilir.

Beşiktaş'ta Gökhan Töre faktörü çok önemli. Eğer gününde olursa çok işler yapar ve Mario Gomez'i gol yollarına sarkıtan olur. Sosa, Gençlerbirliği maçındaki görüntüsünün üzerine çıkarsa takımı rahatlatır. Teknik patron Şenol Güneş, Quaresma konusunda çok dikkatli karar vermeli, ne zaman kullanacağını iyi hesaplamalı. Çünkü Q7 tek başına takılıyor. Bu da Beşiktaş'ı bozabiliyor. Şenol Güneş Beşiktaş'a uyum sağlamış gözüküyor.

Futbolcuları ona, o da oyuncularına güveniyor. Pereira ise "Ben zekiyim, kazanmak için takımımı sahaya sürerim. Baskılı, presli oyun oynatırım" diyordu. Bugüne kadar ne baskı gördük, ne pres, ne de takım oyunu. Onun için Şenol Hoca'yı ve takımı Beşiktaş'ı, Pereira ile Fenerbahçe'sinden bir adım önde görüyorum.