Derbiye yakışmayan futbol

Her ikisi de Şampiyonlar Ligi için sezonu ikinci sırada tamamlamak isteyen Galatasaray ve Fenerbahçe’nin mücadelesinde dağ fare doğurdu. İlk 20 dakika geaçilirken uzun süredir bu kadar kötü bir derbi izlememiştim. İlk 20 dakikada iki takımda kaleye şut çekemedi. Üstüne üstlük iki takımın kalecisi yere dahi yatmadı. Acaba iki takım çok mu iyi defans yaptı!

İki takımın golcülerinin ligde 10 golün üzerine çıkamamış olması skor üretme anlamında bu iki güzide takımımız için son derece düşündürücüdür. İlk gol pozisyonu ve şut 24.dakikada Yasin’den geldi. Volkan Demirel’den dönen topu 70 dakika antrenman yapmaya alışmış kilo almış Sneijder’ın kaleye dahi gönderememesi kendisine defaten izletilmeli. ‘Bunları eskiden bazuka gibi atardın’ diye hatırlatılmalı, kendisine yazık ettiğini söylemeli. 25.dakikadan sonra Galatasaray’ın kendine güveni geldi. Özellikle Sabri ve Yasin’in olduğu sağ kanadı iyi kullandı Sarı-Kırmızılılar. Fenerbahçe’de ise görüntü daha vahimdi. Bütün topları arkadan yüksek R obin Van Persie’ye attılar ama dönenleri de hep Galatasaraylılar aldı.

Fenerbahçe’nin ilk yarıda kaleye isabetli şutu ve pozisyonu yoktu. 44.dakikada Lens’le yapılan bir kontraatakları var hepsi o kadar. 2 takımın değeri 236 milyon euro ama oynadıkları oyun ve seyredenlere verdikleri zevk 236 euro etmez, yazık.

Fenerbahçe hiç pas yapmazken, Galatasaray pas tercihini yine kendi birinci bölgesinde yapıp 2 ve 3’üncü bölgede yapmaları gerektiğini unuttu. UEFA’nın ve TFF’nin pas oyununa 3 puan vermediğini, 3 puan için gol gerektiğini biliyorlar sanırım. Nitekim o atılması gereken golü son dakikada da olsa Fenerbahçe atınca 3 puanı aldı gitti.