Derbiyi Beşiktaş alır

Beşiktaş  son maçtaki moral bozukluğunu profesyonelce bir kenara koymak zorundadır ve koyacaktır. Elmalarla armutları birbirine karıştırmak çocukların işidir.

Sezona fırtına gibi girip fırtına gibi devam ederek taraftarını, hem de Anadolu’daki taraftarını ayağa kaldıran Beşiktaş’ın aynı oyununa daha da motive olarak devam edeceğini düşünüyorum. Ama bence bu haftaki maçın yıldızı maçtan önce Beşiktaş taraftarı olmalıdır. Demba Ba’ymış, Tolga’ymış... Yok tribüne gelmemişmiş falan filan... Bunlar artık demode oldu. Beşiktaş taraftarı futbolcusuna sahip çıkan, futbolcunun da taraftarını sevdiği bir camiadır, asla bu unutulmamalıdır.

Fenerbahçe ise önüne gelmiş olan ikinci fırsatı da değerlendirmek isteyecektir. Bana göre bu tür maçları rahat çıkaracak tecrübeye sahip tecrübeli ve kaliteli kadroya sahiptir. İki beki çok iyi hücuma çıktığı için çok pozisyon yakalayan bir takım görünümündedir. Bugüne kadar da yarışı bu özelliğinden devam ettirmiştir.

Çok kaliteli maç olacaktır. Bence Fenerbahçe’nin en güçlü göründüğü beklerin hücuma çıkması esasında kullanılabilirse en zayıf da yeridir.  Eğer Beşiktaş, Gökhan ve Caner’in bıraktığı boşlukları iyi değerlendirebilirse moralsiz perşembeden sonra moralli bir hafta sonu geçirebilir. 

Bu maçta futbolcudan çok teknik direktör hamlesi öne çıkacaktır. İki takımın da teknik direktörünün hamlelerini artık sporseverler tahmin edebiliyorlar. Bu maçta farklı davranan maçı alacaktır.

Şahsen, Beşiktaş’ın beklerin boşluğunu iyi değerlendirip maçı alacağını düşünüyorum.

Beşiktaş’ın gözüken en büyük problemi kaleci mevkiindedir. Bunun da halledilmesi Beşiktaş taraftarının elindedir.