Derbiyi bırakın rezalete bakın

Biz ne zaman şöyle keyifli bir derbi izledik, samimi söylüyorum hatırlamıyorum. Dün gece yine aynısı oldu.. Kavga, gürültü, hakem hataları.. “Sen haklısın, yok ben haklıyım” tartışmaları.. Bıktık, usandık.. Sonra diyorlar ki, Türk futbolunun marka değeri düşüyor.. Nasıl düşmesin!.. Güzellikleri konuşmuyoruz ki.

Derbide Galatasaray’ı tutuk gördük. Psikolojik olarak Fener’den çekindikleri ortadaydı. Kanarya ise Valbuena, Frey, Benzia üçgeninde ilk 20 dakika daha etkin gözüktü. Ceza sahası üzerinden şutlarla Muslera’yı yokladılar.. Dakikalar ilerledikçe Cim-Bom, oyuna ağırlığını koymaya başladı. Donk fırsatçılığını konuşturduğu pozisyonda Fener’in ağlarını havalandırdı. Bu golden sonra işin rengi iyice değişti. Bu kez Galatasaray’ı tek kale oynayan taraf olarak gördük. Sinan’ın direkten dönen topu, kaleci Harun’un arkadaşından seken topu son anda kurtarışı Fener adına şans dakikalarıydı.. Cocu’nun unuttuğu, Koeman’ın ise şans verdiği Valbuena, Fener’i ayakta tutmaya çalıştı..

İkinci yarı Alper’in topu rakibe hediye ettiği pozisyonda Linnes mükemmel  vuruşla skoru 2-0’a getirdi.. Bu dakikadan sonra oyunun insiyatifi yine Cim-Bom’un elindeydi. Ancak Muslera kontrolsüz bir hareketle Isla’yı ceza alanı içinde düşürdü. İşte burada Aydınus’un penaltı kararı kırılma anıydı. Çünkü o pozisyonda top rakibin ayağından çıkmıştı. Var’a danışılıp verilen penaltıda Valbuena’nın golü de Fener’i umutlandırdı. Gecenin kahramanı olan Valbuena’nın asistinde Jailson şık bir vuruşla 90’ı bulunca maç 2-2’ye geldi.. Son dakikalarda da Fener üç net pozisyonu harcadı. Gecenin kaybedeni 2-0’ı koruyamayan Cim-Bom’du.. Kazananı ise skoru 2-2’ye getiren Fener’di.. Evsahibine baktığınızda Rodrigues döküldü, Belhanda ayakta kaldı. Fener’de ise İsla ve Jailson da etkiliydi. Koeman da Cocu’nun boşluğunu çok iyi doldurdu.

Ancak maç bitiminde Soldado ile Belhanda’nın dalaşması, Jailson’un Belhanda’ya attığı tokat, Hasan Şaş’ın kavgayı durdurmak yerine, benzin dökmesi, Frey, Rodrigues, Ndiaye ve diğerlerinin birbirlerini kovalaması gecenin en çirkin görüntüsüydü.. PFDK, bu futbolculara en ağır cezaları vermeli. Çünkü bu tablo, insanı futboldan soğutuyor.