Derbiyi kazanmak futbolcuların elinde

Galatasaray için Beşiktaş derbisi çok önemli, değerli ve farklı bir maç. Cim-Bom’un Beşiktaş ve Başakşehir’le arasındaki puan farkını indirmesi, tabela şansını kuvvetlendirmesi için mutlaka galip gelmesi gerekiyor. Ayrıca bu derbi Sarı-Kırmızılılar’ın yeni teknik direktörü Igor Tudor için de çok önemli bir sınav olacak. Oynatacağı futbol, vereceği taktik, yaptıracağı organizasyonlar ve motivasyonun oyuncularını ne kadar etkileceğini bu derbide hep birlikte göreceğiz. Igor Tudor, Karabük’ün başındayken hem Beşiktaş’ı hem de Galatasaray’ı yenmişti.Tudor’un Galatasaray’ı nasıl oynatacağını ben de Sarı-Kırmızılı taraftarlar da merakla bekliyoruz.

Gelelim takıma.. Bugüne kadar Galatasaray’ın iyi oynadığı maç sayısı bir elin parmaklarını bulmaz. Jan Olde Riekerink’le CimBom heyecanını yitirmişti. Galatasaray’ın savunması pozisyon hatalarını çokça yaptı bugüne kadar. Beşiktaş karşısında özellikle havadan gelecek toplarda çok dikkatli olmalılar. Çünkü rakibin affetmeyen golcüleri var. Orta alanın defansa da ofansa da yardım etmesi şart. Aslında Galatasaray’ın en çok aksayan tarafı orta alanı. Çünkü ileriye iyi oynayan, dikine pas atabilen, defanstan ofansa hızlı geçebilecek orta saha futbolcuları Galatasaray’da yok. Ben iki senedir bağırıyorum, Tolgay, Oğuzhan, Gökhan İnler gibi bir oyuncu Galatasaray’da bulunmuyor. Beşiktaş’ta 3 tane var, Aslan’da biri bile yok. Bu takımı kim yapıyor, neye göre yapıyor merak ediyorum.

Galatasaray’ın kazanması için bugüne kadar katettiği mesafenin üzerine çıkması, yani çok koşması, az pas hatası yapması, dikine rakip kaleye gitmesi ve eline geçirdiği fırsatları değerlendirmesi lazım. Santrfor oynayacak arkadaşın çok iyi hazırlanması gerek. Beşiktaş’ın en zayıf bölgesi iki stoperi. Galatasaray’ın oradan çalışması rakip kaleye de hızlı gitmesi gerekiyor. Böyle maçlarda 2-3 bırsat yakalanır. Bunları değerlendirmesi lazım.

Ayrıca seyircinin katkısı da önemli, hiç susmamalılar. Bunlar olmazsa Galatasaray kazanamaz. Podolski, Sneijder ve Bruma derbinin kaderini etkileyen oyuncular olur. Rodrigues henüz rüştü- nü ispatlamadı. Tudor görev verirse bu derbi onun için bir şans.