Ferudun Niðdelioðlu
Ferudun Niðdelioðlu
Tüm Yazýlarý

Derin lobi

TFF Baþkanlýk seçimine 6 gün kaldý.

Ülkede proje üreten ve aday olmaya heves eden kimse yok. Mevcut adaylar da cebren seçimden el çektiriliyor.

Bu ülkede gerçekten acil demokrasiye ihtiyaç var.

Hariçten gazel okuyan güç odaklarýnýn derhal temizlenmesine ihtiyaç var.

Futbolda da

Siyasette de

Bürokraside de...

Servet Yardýmcý adaylýktan çekiliyor. Bu konuda yaþananlar da akýl almaz düzeyde.

Yardýmcý, yaptýðý açýklamada, malum kirli yapý tarafýndan mevcut sistemin devam edebilmesi adýna baþlatýlan kumpasla þahsýnýn, ailesinin, onurunun, haysiyetinin, itibarýnýn, hedef alýndýðýný söyledi. Bunca kirli dolap çevirmek yerine seçime sokmayacaðýnýz adamýn baþvurusunu kabul etmeden bir telefon etseydiniz de tüm bunlar baþlamadan noktalanýp iþ bu boyuta gelmeseydi olmaz mýydý?

Ali Koç: "Bu yapý devam etmeyecek! Etmemeye baþladýðýný fark etmeniz lazým!" demedi mi mesela? O halde Yardýmcý'nýn baþýna gelenleri nasýl açýklayacaksýnýz?

"Garantisini veriyorum ki aday olsa da Mehmet Büyükekþi devam etmeyecek. Artýk Ankara da neyin ne olduðunu görmeye baþladý" demiþti Ali Koç. Aksine Büyükekþi tekrar seçilecek. O halde ne deðiþti?

Aziz Yýldýrým: "Ben seçilirsem TFF Baþkaný deðiþir. Hem de direkt deðiþir, görürsünüz. Gidecek. Ama ben seçilmezsem devam etme þansý var" demiþ, konuya noktayý koymuþtu. Aziz Bey doðrudan Sayýn Cumhurbaþkanýna çýkýp Büyükekþi'nin neden aday olmamasý gerektiðini anlatacaktý. Ve Mehmet Büyükekþi aday olmayý aklýndan bile geçiremeyecekti!

Hür, müstakil, kendi iradesiyle hareket eden, futbola faydalý olmak isteyen, proje üreten adaylarýn yarýþtýðý serbest ve demokratik seçimler olmadan futbol takýmlarý kalkýnamayacak.

Futbol ve sporla ilgisiz otoritelerin etkisini azaltarak serbest rekabetin önü açýlsa güzel olmaz mý?

Futbol alakasýz güçlerin etkisinden kurtulmadýkça, federasyon baþkanlarý hür iradesiyle, projeleriyle, hedefleriyle ortaya çýkýp rekabet etmedikçe; Türk Futbolu olduðu yerde saymaya devam edecek.

Görünen o ki, Cumhurbaþkanýmýzýn bu konudan haberdar olmasý da engelleniyor - ki sahiden çok yazýk.

GÖRÜNEN KÖY

Fenerbahçe'nin almak istediði santrforda zora girdiði konuþuluyor.

Bir hafta içinde Ferdi'nin de büyük rakamlar ile transfer olacaðý ve gideceði kulaktan kulaða dolaþýyor.

Ýrfan Can Kahveci Arabistan'dan aldýðý teklifleri deðerlendirme aþamasýna gelmiþ ve o da gidecek gibi duruyor.

Tüm taraftarlar seçim günü "Gitme sana muhtacým" diyorlardý Ali Koç'a. Muhtaçlýk Fenerbahçe'nin transferde de masada da kaybýna neden olmaya baþladý. Böyle saça böyle týraþ durumu hakim sanki.

ACUN FÝRARDA

Ali Koç baþkanýn seçim kozu Acun Ilýcalý idi. Ortama fýrtýna gibi girdi ve taraftarlara ciddi vaatler verip ümitlerini arttýrdý. Herkes "Acun var sýkýntý olmaz" demeye baþladý. Ama belli ki Acun firarda! Ne cumhurbaþkaný ile görüþüp Büyükekþi konusunu çözebildi, ne de transferde taraftarýn beklentilerini karþýlayabildi.

Acun Ilýcalý'nýn, Fenerbahçe yönetimine resmen katýlmadan önce, fakat yönetimde yer alacaðý herkesçe malumken, Ali Koç'un birebir çekiþme yaþadýðý Erden Timur ve Mehmet Büyükekþi'yi ayrý ayrý þirketinde aðýrladýðý konuþuluyor. Pek çok þahidi olan bu iddiayý duyunca, insan düþünmeden edemiyor: Ali Koç rakibini dýþarýda mý, yoksa içeride mi aramalý? Tiyatro içinde tiyatro mu dönüyor?

Son olarak þu notu düþmek isterim: Türk Futbolunun kurtuluþu Mustafa Eröðüt gibi liyakat sahibi insanlarla gerçekleþecek diye düþünüyorum. Kendisi ileride hem TFF baþkanlýðý hem de UEFA'da Türkiye'yi temsil edecek nadir isimlerden olacaktýr.