Dersim taraftarına yürekten tebrikler

Maçtan önce, Dersimspor seyircisinden söz etmek gerek. Sadece futbol izlemek için gelmiş... Futboldan anlıyor, futbolu biliyor, hangi takım iyi bir şey yaparsa onu alkışlıyor. Galatasaraylı taraftarlarla iç içe oturdular, güldüler, söylediler, eğlendiler. Futbol bu işte. Arkadaşlık, dostluk, sevgi ve eğlence...

Maça gelince... Galatasaray çok rahat kazandı. Kazanması da gerekiyordu zaten.. Riekerink, ilk 11’de forma giymeyen futbolcularını maç koşullarında izleme fırsatı elde etti. En çok Serdar Aziz ile De Jong’u beğendim. De Jong dikine top oynuyor, mücadeleyi bırakmıyor, iyi top alıp veriyor. Orta sahada büyük kazanç olur. Özellikle attığı uzun ve isabetli paslarla göze girdi.

Serdar Aziz tam hazır olmamakla birlikte savunmada vücudunu kullanabilen, süretli ve oyunu doğru okuyabilen bir futbolcu. Yakında formayı kapar. Bence Galatasaray’ın iki stoperi Serdar Aziz ile Chedjou olmalı.

Podolski, hat-trick yaparken gizli bir santrfor olduğunu kanıtladı. Galatasaray Podolski ve Eren forvet hattı ile çok daha rahat goller bulabilir.

Salih Dursun, Galatasaray’da forma bulamaz. Sabri, Cavanda’dan daha iyi olduğunu kanıtladı. Anlaşılan Galatasaray bu yılı da Sabri ile bitirecek. Hamit futbolu, futbol da Hamit’i bırakmış. Artık emekliye ayrılmasının zamanı geldi anlaşılan. Galatasaray maçı ciddiye aldı, rakibinin üstüne gitti. 5 gol attı ama en az 10 gol de kaçırdı. Hele Josue’nin isabetsiz vuruşları Riekerink’i düşündürmüştür. Yasin de bu takımda forma bulabilecek futbolculardan biri. Onu bir kalemde silip atmak büyük hata olur.

Dersimspor 3. Lig’de futbol oynuyor. Aldığı sonuçlar da takım kadar parlak değil. Ancak gerek seyircisinin efendiliği, gerekse de futbolcularının sadece top oynamak için sahaya çıkmaları, en azından Galatasaraylılar’ın gönlünü fethetmeye yetti.

Dersimliler’in “Galatasaray taraftarı ile birlikte oturuyoruz. Acayip eğleniyoruz. Tek kötü laf eden çıkmadı. Güvenlik atkılarımızı almak istedi, Galatasaray taraftarı engel oldu” mesajı, futbol seyircisinin artık statlarda ne yapması ve nasıl davranması gerektiğini gösteren çok çarpıcı bir örnek.