“Dersim’in Kayıp Kızları” Belgeselini Seyretmeye Gidecekmiş, Ne Yüzle..!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Dersim’li Kemal KılıçdaroğluDersim’in Kayıp Kızları” belgeselini AnkaraKüçük Tiyatro’da gerçekleşecek galasına katılacak mış..!

Belgesel 1938 Dersim katliamında aileden, dilinden, inancından, tarihinden, kültüründen koparılan  kız çocuklarının 74 yıl sonra köklerini arama, hatırlama ve bulma yolculuğunu" anlatıyor..!

1938 yılı öncesi ve sonrasıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek partili diktatörlüğü zulmün zirve yaptığı acılarla dolu kahır yılları olarak tarihin sayfalarında yerini almıştır..!

Dersim katliamı, bütün ülke çapındazulmü bir terbiye aracıolarak kullanmaktan çekinmeyen CHP yönetiminin, “Dinî ve etnik azınlıkların Türkleştirilmesi (..!) ve otoriteyi sağlamlaştırmak” amacıylaTBMM’de 1164 sayılı ve 25 Haziran 1927 tarihli çıkarttığı kanunun verdiği ilhamlagerçekleşen bir  harekat olduğu gayet açıktır..!

İslam’a ve insanlığa eşsiz hizmetleri dokunan TÜRKmilletinin ismine ve namına da hakaret sayılan bu katliam sadece Türkleştirme(!) değil, zulme karşı duran bütün topluluklara ve insanlara çeşitli sebeplerle reva görülmüştür..!

Kimi millet münevverlerinin gencecik yaşlarında şapka giymeyi red ettiği  veya muhalefet ettiği için değil, daha kanunu çıkmadan iki yıl önce yazdığı  “batı adetlerini taklit etmenin bize yakışmayacağını” izah eden  birrisale sebebi ile dar ağaçlarında sallamıştır, CHP yönetimi  bu ülkede..!

Koskoca millet coğrafyasının mabetlerindeki minarelerden çıkıp rüzgarlarına karışarak dağlarında, bozkırlarında, köylerinde, kasabalarında şehirlerinde 1000 bilmem kaç yüz seneden beri sayha sayha yankılanan, ümmet toprağının nişanesi Ezan-ı Muhammediyi tam 18 sene yasaklayan yani haram kılan bu CHP ..?

Yeryüzünde kendi milletine reva görülen eşsiz zulüm tarihinin mutlak müverrihi CHP’nin genel Başkanı “Dersim’in Kayıp Kızları” adlı belgeseli seyretmeye gidecekmiş, ne yüzle..!

Dersim’in Kayıp Kızları” niçin kaybolmuş ey Kılıçdaroğlu..!

Kim kaybetmiş o körpecik kız çocuklarını, o bebeleri, analarını, babalarını, kim savurup atmış, kim emir vermiş de kurşuna dizmiş Dersimlileri ve kimin talimatlarıyla Munzur çayı o katledilen mazlumların kanı ile günlerce kıpkırmızı akmışakmış durmuş..!

Küçük Tiyatro’da İzlemeye gittiğin belgeselde, “biri fare biri kurt,biri doğ(m)uz biri Kürt”diyerek dört düşmandan biri, hain,  olarak gördüğü bölge insanını,  emrindeki askerlere tarif eden Albay kimin görevlendirmesiyle orada bulunuyordu, Ey CumhuriyetinHalksız Partisinin Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu..!

Yine, izleyeceğin belgeselde, askeri birliğin önünde meydana çıkıp bağırarak; arkadaşlar nereye gidiyoruz biliyor musunuz? dedikten sonra, içimizde bir çıban var o çıbanı paylamaya gidiyoruz, diyerek askerlerini aşkla bilgilendiren yüzbaşı kimin talimatlarını yerine getiriyordu, acaba..!CHP zihniyetinin çıban olarak gördüğü insanlar kimdi.? kimin hemşerileriydi  ey Kılıçdaroğlu..!

Ey Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, şu an senin başında bulunduğun CHP’nin bir zamanlar hükmettiği devletin zalimce yaptığı Dersim katliamından dolayı kalkıp milletin önünde özür diledi, hem de bütün dünya televizyonlarının canlı yayında..!

Ve sen kalkıp,  bu tarihi özürden dolayı o Başbakana, bırak CHP genel başkanlığını falan, bir Dersimli olarak bile kuru bir teşekkür etme erdemini  gösteremedin, Ey Kılıçdaroğlu..!

Üstüne üstlük Başbakanın onurlu devlet adamlığı gereği dilediği bu özrü gölgelemek için, özür yetmez, açıkladığın belgeleri herkes biliyor zaten, gibi içi boş laflarla geçiştirmeye kalktın…

Tantana ettin yani Kılıçdaroğlu , gerçeği tantanayla örtmeye çalıştın..!

Bilmem, “Dersim’in Kayıp Kızları”belgeselini izledikten sonra, kalkıp CHP genel başkanı olarak köylülerin Dersimli’lerden, Kürtler ’den  özür diler misin..?Türkleştirme politikalarınızda isimlerini istismar ettiğiniz Türkler’ den ve daha saymakla bitmez kötülüklerle dolu CHP tarihi adına bütün Milletimizden özür diler misin?.!

Bütün televizyonların prime time’nda,  canlı yayında, eksiksiz CHP vekilleri arkana dizilmiş bir  vaziyette oluşturulmuş bir platformda,  ve en önde sen, derin bir teessürle..!

Nerdeee..!