Detoks meyveleriyle yenilenin

Kışın soğuk günlerinden bahara geçişte kivi, ananas ve avokadonun toksin arındırıcı etkisinden yararlanın. Bu üç mucizevi meyve metabolizmanızı canlandıracak cildinize ışıltı katacak.

Kışa veda etmeye sayılı günler kala ananas, avokado ve kivi yiyerek hem cildinize ışıltı kazandırabilir hem de bağırsak sisteminizdeki toksinlerin temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Detoks etkisi tıbben kanıtlanan kivi özellikle C vitamini yönünden çok zengin. C vitamini küçük yaraların iyileşmesinde, bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun doğal direncinin arttırılmasında, demir emiliminde ve sinir sisteminin sağlıklı durumda tutulmasında önemli etkisi vardır. Özellikle ergenlik döneminde büyümeyi sağlayıcı İnositol içeren bu meyve ayrıca sodyum ve arginin gibi aminoasitlerle vücudun kendi kendisini iyileştirebilme yeteneğinin geliştirilmesinde önemli rol oynar. Kivinin diğer meyvelere kıyasla, sağlam bir iskelet sistemine sahip olabilmek için gerekli olan kalsiyum da içerdiği bilinir. Bilimsel araştırmalar kivinin musil ve diğer bağırsak yumuşatıcıların yerine kullanılabilecek doğal bir alternatif olduğunu göstermiştir.İki adet olgunlaşmış kivi, müsile ihtiyaç duymadan zinde kalabilmeyi sağlar.

Uykusuzluğa çare avokado 

Avokado ışıldayan gözlere sahip olmak için ihtiyaç duyduğunuz tek meyve. İyi uyumak ve gözaltı morluklarından kurtulmak için avokadoyu ezin içine bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin. Araştırmalar düzenli avokado yiyenlerin kan yağlarının düştüğünü ve kilo verdiğini gösteriyor. 

Sindirim sorunlarına bire bir

Taze ananas ile sindirim problemlerimizin ilacı.  Ananas içinde bulundurduğu bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır. Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı ya da yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananas faydalıdır. Ananas öğünler arasında tek başına yenilmelidir. Bu sayede ananasın içinde bulunan enzimlerin tamamının sadece sindirime yardımcı olacak biçimde kullanılmasının önüne geçilmiş olunur. Yüksek oranda içerdiği C vitamini vücudun suda çözünebilen başlıca antioksidanıdır ve vücudu hücrelere saldıran ve zarar veren serbest radikallerin saldırılarından korur.