Dev derbiyi Beşiktaş kazanır

Galatasaray-Beşiktaş derbisi ilginç görüntülere sahne olacak. Lider Beşiktaş’ın şampiyon olabilmesi için derbiyi kazanması gerekiyor.

Galatasaray ise ezeli rekabete prestij mücadelesi için çıkacak. Beşiktaş kazanmaya daha yakın gözüküyor. Orta sahayı Atiba, Jose Sosa ve Oğuzhan’la iyi kontrol altına alıyor, üretken futbollarının yanı sıra özellikle  Sosa ve Oğuzhan’la gollere de kavuşu-   yorlar. Derbinin Gomez ile Podolski’nin maçı olacağını varsayıyorum. Gomez pozisyon bulursa golleri çabuk sıralıyor. Podolski de öyle.. Ama bir adım önde olan bana göre Gomez.

Maçın kaderi ile oynayacak olan her iki takımın kalecisidir derim. Fernando Muslera’ya yine çok büyük iş düşecek. Bu maçı Galatasaray alırsa, Uruguaylı Musle-   ra’nın sayesinde olur diye düşünüyorum. Her iki takım savunması da pozisyonlar veriyor. Savunması iyi olan takım bu maçı kazanır diyorum. Ama son haftalardaki performanslarına bakacak olursak, Beşiktaş maçı kazanmaya çok daha yakın.

Galatasaray’ın kaptanı Selçuk ile Hollandalı yıldızı Sneijder oynarsa, Sarı-Kırmızılılar’ın gol ayakları olur diye düşünüyorum. Daha sakin olan taraf maça damgasını vurur gibi geliyor. Beşiktaş maça stresli çıkacak, Galatasaray’ın ise rahat bir futbol oynayacağını sanıyorum.

Her şey bir yana, yine de bana göre maçın favorisi Beşiktaş’tır.