Devler Ligi hayal

Ara sıra güneşin kendini gösterdiği güzel bir hava. Kardeş iki takım. Güzel bir maç seyretmeye gelen taraftarlar. İyi futbol oynamak için bütün şartlar mevcut.

Yerel rekabet taraftarlar arasında nispeten de olsa kendini daha maç başlamadan gösterdi. Trabzonspor’a karşı bu tepki her dönemde olmuştur. Ama Trabzonspor camiası bunu hep olgunlukla karşılamıştır.

Orduspor maça doğal olarak hırslı başladı. Trabzonspor aynı güzellikte Orduspor futbolcularına karşılık verdi. Pozisyon diyebileceğimiz tek hareket 10’uncu dakikada Orduspor’un attığı serbest vuruş oldu. Trabzonspor’da Serkan, orta saha daha çok mücadele etsin diye düşünülünce, Zokora da sahada olunca, olumlu pas çıkma ihtimali zayıf kaldı. Dolayısıyla ilk yarıda ileri uç elamanları pas almakta çok zorlandılar.

Savunma ağırlıklı orta saha Trabzonspor’un oyununu tamamen bozdu. Öyle ki maçtaki ilk korner 44. dakikada oldu. İlk yarı gol pozisyonu olmadan bitti.

İkinci yarı Burak’ın volesi ile başladı. Bir an için futbol düzelecek gibi görünse de saman alevi gibi ara ara parlayan futbol oldu. Tolga, Orduspor’un en ciddi atağını da önlerken, sezon sonu; keyifsiz, isteksiz ve Trabzonspor açısından Şampiyonlar Ligi hayalinin bittiği bir maç oldu.

Trabzonspor’da artık methedilecekse Burak, eleştirilecekse de Burak. Başka konuşulacak bir sey kalmamış. 32 golünü al da git diyeni mi ararsın, gol attın diye pas atmayacaksınız diyeni mi ararsın. Ne istersen var. Ama bir gerçek de var ki; Burak pas versin veya vermesin, oynamazsa Trabzonspor  gol pozisyonu üretmekte sıkıntı çekiyor.

Şenol hocanın gelecek sene bu mevkiye de alternatif futbolcu alması gerekecek.

Artık Trabzonspor, Süper Final’de prestijini geri alacak puanları almak adına ortaya her şeyi koymalı. Trabzonspor’un elindeki kadro, saldırarak oynarsa, oyunda hakimiyeti ele geçirip pozisyon üreten bir yapıya sahip. Yoksa son Fenerbahçe maçında da görüldüğü gibi, pas yapan takımlara karşı pas yapmaya yatkın kadrdya sahip değil.

Bordo-mavili ekip önündeki maçlara iyi konsantre olur ve korkmadan saldırırsa Süper Final’de iyi sonuçlar alabilir.

Trabzonspor’un özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray ile yapacağı maçlarda alacağı sonuçlar, kendi kaderini de belirleyecektir.