Devler Ligi yorgunu Kartal’dan bu kadar

Devler Ligi’ndeki maçın yorgunu olan Beşiktaş, üstüne üstlük Fener  derbisi sonrası bazı oyuncularını da kaybedince Şenol Güneş ister istemez takım rotasyonuna girmek zorunda kaldı.  Belki beklenen futbolununu Trabzon karşısında sergileyememiş olsa bile Talisca gibi bir oyuncunuz varsa bilin ki oyunun kaderini değiştirecek ayaklara sahipsiniz. Brezilyalı oyuncu Trabzon karşısında sol ayağının içiyle kesme sert şutuyla Beşiktaş adına gol sesi vererek takımını öne geçirdi. Ardından gelen Trabzon hücumunda Karadeniz ekibi Olcay’la golün sahibi olarak skora eşitlik getirdi. 

Bu golden sonra Beşiktaş seyircisinin Olcay Şahan’ın attığı golü alkışlarla karşılaması ise kayda değer en güzel sportmenliğin yanı sıra centilmenlik gösterisiydi. Talisca’nın pasını golle değerlendiren Lens, Beşiktaş’ın ikinci golünü atan olunca, bir gol bir asistle Anderson Talisca’nın ne kadar önemli bir figür olduğunun büyük bir kanıtıydı.

Trabzonspor oyundan hiç düşmedi. Yenik duruma düştüğü zaman bile maçı kazanma adına ne gerekiyorsa yaptı. İnanılmaz gol şutlarını Beşiktaş kalecisi Fabri çıkaran olurken, Rodallega’nın attığı golde ise yapacağı hiçbir şey yoktu. Eğer Beşiktaş’ta Atiba ve Oğuzhan olmuş olsaydı bu maçın asla bu şekilde biteceğini zannetmiyorum.

Tolgay iyi niyetli ama pas hatası çok fazlaydı. Lens bir golün dışında fazla varlık gösteremedi. Ben Şenol Hoca’nın yerinde olsaydım, Cenk’e görev verir maça öyle başlardım. Her ne kadar baştan çıkan Negredo tepki koyar gibi gözükmesine rağmen geldiği günden bu güne kadar pek de varlık gösteremedi.

Kısacası yorgun ve eksik Beşiktaş kendi seyircisi önünde beklenen futbolun dışında görüntü verirken Trabzonspor’un aktif futboluna cevap veremeyerek maçı bu şekilde berabere bitirdi.