Devlerin savaşı

Antalyaspor ile Beşiktaş’ı ligimize yabancı birine futbolları ile anlatmakta zorlanabilirdik, ama Antalyaspor’un son beş maçının dördünü kazanırken, Beşiktaş’ı yenen üç ve Beşiktaş ile berabere kalan bir takımı peş peşe yendi, derseniz sizi kolayca anlardı. Ve evindeki Antalyaspor’u maçın favorisi görürdü. Ne var ki iki şey daha önemliydi. Beşiktaş’ın futbolunda da bir değer yükselmesi vardı. Ayrıca her maçın senaryosu hakem düdüğü ile yazılmaya başlanırdı.

Beşiktaş’ın yükselen değeri özgüven. Bir başka olumlu yanı da oyun iştahı ve temposunun artık yerleşmiş olması. Ve Beşiktaş’ta zengin bir kadro yok, ama fakirliği içinde çözümler üretilebiliyor. Hilbert yoktu, ama ilk kez forma giyen Mehmet Akgün onu kıskandıracak bir adrese teslim orta ile Almeida’ya yeni bir kafa golü attırarak taraftarı ile tanıştı. Akgün, yardım aldığı zamanlarda iyi savunma yaptı, pozisyon almalarda sırıtmadı.

Beşiktaş önce kontrollü oynadı, golü erken kazanınca ‘iştahlı hücumlara’ geçti. İşte bu dönemde pozisyonlar üretti, iyi vuruşlar yapılabilse 20 dakikada iki gol daha atardı. İştahlı atakların bedeli de oldu. Antalya orta alanı hızlı geçip pozisyon üretebildi. Olcay’ın çok geniş alanları dolaşması hücum etkinliği yaratılmasında yarar sağladı, ancak solu boş bırakmasına neden olduğu için Antalya en iddialı ataklarını bu bölgeden yaptı.

Ayağında topu dinlendirmesiyle rakibe rahatlama olanağı sağlayan Fernandes’in buradan dünkü notunu kırabiliriz, ama ikinci golü üreten pasına, yürüyecek hali kalmamışken beşinci golü atacak yere gitmesine şapka çıkartılır. Beşiktaş’ın yapamayacağını düşündüğüm şeyi yapamadığını gördüm dün. Oyunu yavaşlatıp kendi kontrolüne almaktı bu. Durumu 3-1’e getirdikten sonra denedi, başaramadı. Hatta Antalya’ya neden liderliğe oynadığını gösterme fırsatı verdi. İki farkın altında ezilmediler, durumu kurtarmanın üstün çabasını harcadılar. Bu arada sinirlenmeleri yanlıştı. Emre’nin McGregor’a attığı tokat başka hakeme rastlasa idi, geçiştirilmez, kırmızı çıkardı. Beşiktaş’ın yediği baskı altından kalkıp oyunu yeniden dengelemesi maçın ayrı bir güzelliğiydi. İki devin müthiş savaşıydı maç.