Devlette FETÖ ayýklamasý

Cumhurbaþkanlýðý ve Dýþiþleri bakanlýðýnda etkili görevlerde bulunan FETÖ’cü büyükelçi Gürcan Balýk da tutuklanýnca akýllarda cevaplanmasý gereken binlerce soru birikti.. Ýlki ve asýl önemlisi, 17 Aralýk’tan sonra, tamamen deþifre olan bu ismin, açýða alýnmasý, soruþturulmasý ve tutuklanmasý için tepemize bombalarýn yaðmasý beklenmiþ.. Bu çok acý.. Tekrar ediyorum çok acý.. BM Genel Kurul toplantýlarý için tertiplenen New York ziyaretinde, devlet programý dýþýna çýkýlarak Dýþiþleri Bakaný’ný Pensilvanya’daki ihanet þebekesinin liderine götüren Gürcan Balýk, 15 Temmuz iþgal giriþimine kadar Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir büyükelçisi olarak görevdeydi..

Neye raðmen?..

- Terör örgütü elebaþýyla dýþiþleri bakanýný buluþturduðunun ortaya çýkmasýna,

- Vaktin Cumhurbaþkaný Gül’ün bu ismi açýklamasýna,

-  Tayyip Erdoðan’ýn bu adamý devlette istemediðini açýkça söylemesine raðmen....

Akýl alýr gibi deðil..

Þimdi Gürcan Balýk tutuklanýnca aklýma iki isim daha geldi..

FETÖ’nün Çankaya Köþkü imamý olarak ismi deþifre olduktan sonra, Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Daire Baþkanlýðý’ndan el çektirilen Kemal Ýlter...  Gürcan Balýk bürokrasiden, Kemal Ýlter de bizzat Cumhurbaþkanlýðýndan sorumluydu.. Hatta YAÞ kararlarýný, daha Cumhurbaþkanýnca onaylanmadan Pensilvanya’ya uçurduðu söylenirdi Kemal Ýlter’in.. Ve elbette yine, Çankaya Köþkü’nde Pensilvanya’ya çalýþtýðý iddia edilen basýn müdürü Süleyman Kurt..  Þimdi neredeler acaba?.. Gerçek bir ayýklama için bir 15 Temmuz daha mý bekleniyor?..

Adliyede ne iþiniz vardý?

Ak Parti Grup Baþkanvekili Mustafa Elitaþ, Kayseri Adliyesi’ni ziyaret etmiþ üç gün önce.. Dün fotoðrafý çýktý.. ‘TBMM 0028’ plakalý aracýyla gitmiþ adliyeye.. Aralarýnda Kayseri Ticaret Odasý Baþkaný Mahmut Hiçyýlmaz’ýn da olduðu 120 kiþinin, FETÖ operasyonu kapsamýnda gözaltýnda olduðu bir dönemde iktidar partisinin tesirli bir ismi adliyeye giderse bu düpedüz baðýmsýz yargý üzerinde nüfuz kullanma olarak algýlanacaktýr.. Elitaþ’ýn hiç böyle bir niyeti olmasa bile... Neticede belki de Mahmut Hiçyýlmaz, zaten tutuksuz yargýlanmak üzere serbest býrakýlacaktý.. Bilmiyoruz.. Ama Elitaþ’ýn bu gereksiz ziyaretinden sonra serbest kalmasýnýn, bu millete izah edilmesi gerekiyor.. Ayný þekilde PKK bülteni soruþturmasýndan tutuklu yargýlanan Aslý Erdoðan için, savcýlarý arayan bakan için de bu sütunda çaðrý yaptým.. < span class="text12">Yapmayýn bunu.. Bakýn açýk söylüyorum, altýnda kalacaksýnýz.. FETÖ gibi PKK gibi eli kanlý iþgalci terör örgütünün üyelerini kollamaya kalkarsanýz, bu millet bunun hesabýný çok sert sorar..  

O metni kim yazdý?

Ak Parti milletvekili Aydýn Ünal, Yeni Þafak’taki yazýsýnda, bir buluþmayý hatýrlatmýþ..

2012’deki Türkçe Olimpiyatlarýný..

Orada Erdoðan’ýn,  “Bitsin bu hasret” çaðrýsýný analiz ederken, bunun “bir siyasi dehanýn manevrasý olduðunu” ifade etmiþ.. Taktiksel bir çaðrý olduðunu söylemiþ yani.. Oysa benim hatýrladýðým durum tam böyle deðil.. Bana sanki Tayyip Erdoðan, aralarýnda bu sözün de olduðu bütün bir süreçle ilgili olarak “kandýrýlmýþýz” demiþti gibi geliyor..  Yanýlýyor olabilirim.. Belki de þimdi 2012’deki o sözlerin metin yazarý kimse, onun çýkýp o metni neden yazdýðýný söylemesi daha doðru olacaktýr.. Erdoðan sýklýkla, “kandýrýlmýþýz” dedi zaten.. Þimdi millet, Erdoðan’ý ya da temsil ettiði devleti kimin kandýrdýðýný da görmek istiyor..  Kim yazdý 2012’deki o konuþma metnini Sayýn Ünal?..