Devrenin en iyi futbolu

Sezonun ilk yarısını Galatasaray galibiyetiyle kapatmak isteyen Erciyesspor  ikinci dakikada Cem Can’ın yaptığı hatayla kalesinde golü gördü. Bu gol  Galatasaray’ın moralini Erciyesspor’un ise şaşkınlığını arttırdı.

Galatasaray kendi sahasında oynayamadığı futbolu Erciyesspor’a karşı ortaya koydu..

Sneijder ve Melo adeta takım arkadaşlarını zorla iyi oynamaya teşvik etti.

Galatasaray’ın baskısı Kayseri Erciyesspor savunmasına hata üstüne hata yaptırdı.

İlk yarıyı 3-0 önde kapatan Galatasaray, Erciyesspor’un kalecisi Jorgacevic’in kurtarışları olmasa daha farklı skorla soyunma odasına gidebilirdi.

Bana göre takım olarak Erciyesspor bu skoru görecek bir ekip değil. Ama Galatasaray erken gelen golün getirdiği moralle o kadar iyi futbol oynadı ki, Kayseri Erciyesspor nefes dahi alamadı.

Erciyesspor ikinci yarıya golle başlayınca moraller iki takım için de eşit duruma geldi. Gerçek futbol bu golden sonra başladı.

Erciyesspor’un istek ve arzusu Galatasaray’ı bir anda kendine getirdi. Ve önde olmanın maçı aldım anlamına gelmediğini fark eden Galatasaraylı futbolcular derhal oyundaki dengeyi kurdu.

Zaten denge kurulunca Erciyesspor’un gücünün tükeneceği de ortadaydı. Ve aynen böyle oldu. Erciyesspor’un baskısı 12 dakika gibi çok kısa sürdü.

Daha sonra Galatasaray yine rakibine önde baskı yapmaya ve gol pozisyonlarına girmeye başladı.

Ancak maç Erciyesspor’un kalecisi ve defansı ile Galatasaraylı futbolcular arasında devam etti. Galatasaray farkı daha da arttıracak golü atamayınca maçı ilk 34 dakikada atığı golerle kazanıp devre arası tatiline mutlu girdi.

Bu arada şunu da belirteyim; yıldızları almak camialara pahalıya mal oluyor. Ama başarılı olmak ve taraftarını sevindirmek istiyorsan yıldız almalısın. Çünkü futbol yıldızlarla güzel oluyor.

Ve o yıldızlar oynayınca keyifle takımını seyrediyorsun.

Kayseri’de de durum dün akşam  aynen bu idi.