Devrim, Terim’i yiyecek

Fatih Terim Milli Takım’a bu kez ‘Futbol Direktörü’ olarak geldi. Geldi ve yine sahanın içine girdi. Teknik direktör ile ‘Futbol direktörü’nü birbirine karıştırdı. İlk yanlış burada!

Terim gelir gelmez ‘devrim’ vaat etti! Ne demekse devrim? Dün akşam yine aynı kadroyla sahaya çıktı. 30’luk Selçuk, 30’luk Olcan, 34’lük Emre! Hani nerde devrim? Terim, futbolculuktan sonra 30 senedir Türk futbolunun içinde, Milli Takım’a kaç kez geldi gitti,  hala devrim vaat ediyor ve sahaya hala eski tüfeklerle çıkıyorsa dur ve düşün! İzlanda gibi bir takımdan 3 gol yiyor hiç atamıyorsa, hiç pozisyona giremiyorsa, bütün takım tel tel dökülüyorsa, bunun sabredilecek bir tarafı da kalmamıştır artık! Maç için söyleyecek hiçbir şeyim yok! Aksi gibi; Bu ne iş diyen de yok!

Takım eski tas eski hamam! Terim’in devrim dediği; kalede sadece Volkan yok. Al sana devrim! Terim havadan sudan bahsederken neredeyse ‘İzlanda’da bizim Volkan’sızlığımızı gidermek için yanardağ bile patladı. İşte bu da Türk futbol devriminin Avrupa’da yankılanan sesidir, falan...’  diyecekti. Maç sonrası tabelada 3-0 yazarken Terim hala masal anlatıyordu. Havadan sudan, rüzgardan fırtınadan bahsetti. En sonunda; mağlubiyeti hak ettik dedi. Bi dakka hocam bi dakka; Sen belki hak ettin ama; Türk milleti bu kadersizliği hak etmedi! Bizler artık dünyaya boyun eğmez bir millet olduğumuzun ispatını istiyoruz. Siyasette sürdürdüğümüz üstünlüğümüzü futbolda da sürdürmek istiyoruz. Futbolun gerçekleri artık senin laflarınla örtüşmüyor.

Yenilmek falan bir tarafa... Bu kadar mahkum oynanır mı? Bu kadar ne yaptığını bilmez halde oynanır mı? Terim kabahati futbolcularına yüklüyor ama olmaz ki. Bu takımın bütün sorumluluğu sizde hocam. Desenize; ‘pardon ey Türk Milleti... Hesaplarımız tutmadı! Ne takım tertibim doğruydu, ne oyun planım vardı, ne de maç kazanacak yüreğim. Bir çuval inciri berbat ettim! Devrim falan da yapamadım.’ Bak bu doğru olurdu, ama öteki söylediklerin hava, su, rüzgar falan resmen bu milleti aptal yerine koymandır! Neymiş? İlk yarı rüzgar varmış ikinci yarı durmuş, maç sonrası yine varmış! Rüzgar İzlanda için de vardı.

Dün bir kez daha kanaat getirdim ki Terim’in İzlanda maçı öncesi ve sonrası yaptığı konuşmalar tam bir çaresizlik ifadesiydi. Ayrıca millet de uyandı artık ne dese yemezler! Terim futbolcularına bile çatıyor. Tanıdığımız Terim bu Terim değil! Kusura bakma hocam ama şapkayı önüne koyup düşünme vakti geldi. Artık;  ‘vur kır parçala bu maçı kazan. Benim için oynayın, şimdiye kadar yaptık yine yaparız, Vatan, millet, Sakarya’ ile maç kazanılmıyor! İzlanda hocası söyledi; Terim’in B planı yoktu! Evet... Bırakın ‘B’ planını Terim’in küçük (a) planı bile yoktu! Böyle gitmez!