Dick Advocaat en iyisini bilir

Fenerbahçe sezonu Vitor Pereira ile açtı, ardından lig başlangıcındaki maçlarda akıllara durgunluk verecek sonuçlar alarak taraftarlarına karalar bağlattı. Sonra Dick Advocaat geldi, Pereira'nın bırakmış olduğu enkazı toparlama adına Van Persie gibi yıldız oyunculara gözdağı vererek, "Ya kendinize çeki-düzen vereceksiniz, veyahut da benim takımımda yeriniz yok" dedi. Geçtiğimiz yılların ligde gol kralı olan Fernandao'yu da kilolarından arınmazsa ona da "benim takımımda yerin yok" diye tekrarladı. Bu uygulaması yerli yerine oturmuş oldu.

Caner ve Gökhan Gönül'ün eksikliğinden F.Bahçe çok rahatsız olmadı. Onların yerine görev yapan Şener ve H.Ali ortaya koydukları performansla onları aratmadı. Benim zaman zaman çok eleştirdiğim kaleci Volkan, bu sezonki görüntüsüyle Fenerbahçe'nin kazanmış olduğu maçlardaki performansıyla olağanüstü katkı sağlayandı. Eğer Fener sezon başında kaybettiği puanlar olmasaydı, ya da şöyle söyleyelim; Advocaat'la sezonu açmış olsaydı, şu anda liderle arasındaki puan farkı olmaz ve de şampiyonluğun en büyük adayı gösterilirdi.

Son kazanılan maçlarda F.Bahçe adeta dirilişe geçmiş oldu. Şimdi önümüzdeki ikinci yarı için iyi bir hazırlık dönemi, ardından devre arasında yapılacak olan önemli transferlerle büyük bir ihtimal şampiyonluk adına olağanüstü moral kazanacağını zannediyorum. Ara transferde kimi alacağını düşünüyorsak, onu da Advocaat'a bırakalım. Lens'i getirip monte eden kendisi ise, bu futbolcunun oynadığı süre Fenerbahçe'nin maç kazanma adına en büyük katkısı olan gösteriliyorsa, bizim araya girip ahkam kesmek, Hollandalı hocaya akıl vermek hiçbir zaman haddimiz olamaz.

Fenerbahçe özellikle ligin ilk yarısında oynadığı son Trabzonspor galibiyetiyle tüm Sarı-Lacivertliler'in gönlünde taht kurmuş- tur. Van Persie için bir parantez açmak istiyorum. Ben bu futbolcunun bu kadar kolay sakatlanmasına bir türlü anlam veremiyorum. Fenerbahçe'ye geldiğinden bu güne kadar oynasa problem, oynamasa daha başka problem yarattı. Eğer adı Van Persie ya da "Uçan Hollandalı" olmasaydı, bırakın Fener'in ilk 11'inde oynamayı, antrenman sahasının önünden bile geçemezdi.