Diego’nun sonu Güiza olmasın!

Fenerbahçe bu sezon şampiyonumuz oldu. Zengin kadrosu ile birlikte şampiyonluk meşalelerini yöneticilerle kucaklaşarak kutladılar. En büyük etkenlerden birisi de taraftar kitlesiydi. Yeni sezona bakacak olursak, ilk önce Fenerbahçe’nin elden çıkarması gereken futbolcularına bir bakalım.

Örneğin kaleci tarafında bir sıkıntısı yok. Sağlı sollu bek sıkıntısı da yok.Yalnız Caner’in transferi henüz gerçekleşmediği için orada bir soru işareti var. Ersun hoca ile devam kararı olumlu ve iyi oldu. Orta sahasında Mehmet Topal yerinin adamı. Kalmalı derim. Onun alternatifi Selçuk için misyonu doldu diyorum. Mehmet Topuz için de bu sene pek verimli olamadı ama Kuyt’ın alternatifi olarak kalabilir. Kaptan Emre Belözoğlu için kararsızlıklar içindeyim. Belirli bir yaşı aldı, bu sezon sonunda da şampiyon takımın kaptanı olarak mutluğu yaşayan oldu. Kararı ilk önce kendisi sonra da yönetimin vermesi gerekir.

Hücum bölgesi şu ana kadar ligimizin en çok gol atanları olduğuna göre herhangibir değişikliğe gerek yok. Kadlec de Fenerbahçe’ye bu sezon yararı olmayanlardandı. Onun da yerine mutlaka birisinin alınması lazım. Ve de elden çıkırılırsa hiç de fena olmaz.

Yeni sezon transferlerine bakacak olursak; Diego’nun adı çok geçiyor. Yalnız onu bir Alex ile karşılaştırmak asla doğru değil. Alex farklı bir liderlik vasfına sahipti. Diego ise daha önceki takımlarında başarılı olmuş gözükmedi. Zaman zaman teknik direktörleri ile de uyumsuzluk yaşayarak, sadece Atletico Madrid’de başarıyı yakaladı. Goller attı, Madrid’in vazgeçilmezi olmuştu. Bonservis bedeli verilmeden alınacaksa olumlu bir transfer olarak bakarım. Yalnız daha önceki örneklere bakacak olursak bir Güiza örneği gibi olsun istemem. Eğer Fenerbahçe’ye gelecek olursa ki geldi gibi ilk önce çabuk uyum sağlayıp hücum bölgesinde gol atan olursa bütün Fenerbahçeliler’in baştacı olur.

Takım oyuncusu değil, daha çok bireysel yeteneklerini kullanarak gol atan adam. Eğer Fenerbahçe’ye vatandaşlarının da katkısı ile çabuk kaynaşır erken uyum sağlarsa o zaman söylenecek tek söz başarının adı Diego Ribas olur.