Digiturk ve sansür...

Akıl tutulması denilen şey demek doğruymuş. Sonunda Digiturk’un CNN International yayınlarını engellediği de iddia edildi.Çok güldüm bu işe zira belli ki bu iddiayı ortaya atanlar platform yayıncılığına dair sıfır bilgiye sahipler. Bu işin adı “sinyal teslimi yayındır”.

 

Yani içerik ve akışa dair platformun hiçbir söz hakkı ya da müdahalesi olamaz. Üstelik bu sadece CNN International için değil yerli kanallar için de geçerli... Burada tek istisna Digiturk’un kendi kanalları, Lig Tv, Turkmax, dizi ve film kanallarında yaşanabilir. 

 

Basit bir örnekle aktarayım durumu: Digiturk bir süre önce Crime and Investigation adlı kanalı platformdan çıkardı. Ancak bu kanal ile History Channel’ın yayın hakkı aynı gruptan alındığı için platformdan çıkarılmış kanalın tanıtımları hala aslanlar gibi dönüyor.

Akıl tutulması dediğim şey işte burada başlıyor...Dayanağı olmayan iddialar bile zaman zaman inanan

bulabiliyor...

Haberturk taşınıyor

Show TV’yi satın alan Ciner Medya Grubu, Ayazağa’ya, Show TV binasına taşınıyormuş.Karar doğru zira o binalar buna göre

dizayn edildi.

Zaten basit kuraldır, televizyon binalarının dik değil enine olanı

makbuldür. Karar doğru dedim ama iş biraz aceleye geliyor.

O yerleşkede sadece Show TV ve SkyTurk 360 yok.Aynı zamanda Lig TV’ler ve Turkmax’da orada...Ana giriş güvenliği kimde olacak, tüm alanın idari amiri nasıl belirlenecek gibi sorular var. Çalışanların durumuna gelince iş daha da karışıyor. Birincisi, artık merkezi olan Taksim’de değiller.

O yüzden servisler artık daha dolu kalkar, mesai saati başlar.İkincisi, iyi yemekler çıkaran mutfak Taksim’dekinden çok daha fazla kişiye servis yapacak ve aynı tadı korumak zorunda. 

 

Üçüncüsü ulaştırmanın işi zorlaşacak. Trafikte çoğunlukla metro ve vapur kullanan çalışanlar artık daha çok araba talebinde bulunacaklar.

Tüm bunları alt alta yazınca yaşanacak sorunlardan daha fazlasını yakın çevredeki çimento üreticileri yaşayacak.Zira Fatih Altaylı artık sık sık Cendere yolundaki beton mikserlerinin gidişini yazacak.