Digiturk’ten açıklama...

Siyaset değil ticaret yazıma Digiturk’ten bir açıklama geldi. Açıklamada Feyenoord-Beşiktaş maçının Lig Tv abonelerine de ücretle seyrettirilmesinin hatalı olduğu yolundaki eleştirimin şirket tarafından dikkate alındığı ve benim de yazdığım gibi kararın ticari olduğunun altı çizilmiş.

Açıklamaya bir de teknik bilgi 
not eklenmiş. Ben sezon başında 
Digiturk’un kulüplere dağıtılmak üzere yaklaşık 30 milyon dolar ödediğini yazmıştım. 

Şirket sezon öncesi yaptıkları ödemenin 95 milyon dolar olduğu bilgisini vermiş. Rakam oldukça büyük. Yaklaşık 2 hafta kadar önce gazetelerde Digiturk adına kulüplere Federasyon’un 65 milyon lira para ödediği yazılıp çizilmişti. 30 milyon dolar rakamını o bilgiden çıkarmıştım meğer ödeme 95 milyon dolarmış, bilginize...

Balçiçek yakalanmadı...

Önceki gün tüm medya ve gazetelerin internet sitelerinde Balçiçek İlter fena yakalandı diye bir haber vardı.

Olan ne, Haberturk Tv’de reklam dönüşü stüdyo görüntüsü ekrana gelmiş, bu sırada da Balçiçek İlter elindeki telefonla oynuyormuş. Televizyonculuk bilmeyeler için yakalanan Balçiçek İlter ama gerçekte hata kurbanı olan o. Reklama pas atıldığında yayın ana kumandaya geçer.

Ana kumanda reklam kuşağının bitmesine yakın yayını vereceği rejiyi uyarır, reji de stüdyoya süreyi söyler ve son saymaya başlanır. Yani ekranda olan kişi tamamen rejinin uyarılarıyla hareket eder.

Haberturk Tv’de ne oldu tam olarak bilmiyorum ama Balçiçek İlter son sayılırken telefonda oynamayacak kadar tecrübeli bir isim. Tahminen reklam dönüşü bir tanıtım ya da separatör gireceğini düşünmüş olabilir ya da son sayılmamıştır.

Reklam hatta haber aralarında hemen herkes telefonuna bakıyor hatta yayın sırasında da sık sık bakan hatta gelen notları paylaşanlar da var. Sonuç olarak yakalanan Balçiçek İlter değil reji, ana kumanda, stüdyo arasında yaşanan iletişim problemidir.

TSYD gitti geri gelsin...

Eskiden 3 büyükler Türkiye Spor Yazarları Kupası maçları oynardı. Sonra şiddet vesaire bitti bu kupa.

37 yaşında bir foto muhabirini kaybettik geçen hafta, 2 çocuk babasıydı. Sadece bu sezon için bile olsa o kupa geri dönmeli, elde edilen gelir de görev başında ölen spor muhabiri ve yazarlarının geleceği için harcanmalı. İstenirse yapılabilir, bence yapılmalı da...