DİKKAT! Bu ilaçlar şişmanlatıyor

Az yemek ve düzenli yürüyüş yapmaya rağmen kilo alınıyorsa bunun iki nedeni var. Sorunun kaynağında çoğunlukla kişinin günlük kullandığı ilaçları buluyoruz.

Beslenme uzmanları biliyoruz ki ‘Su içsem yarıyor” durumu yaşanıyorsa ya kişi farkında olmadan kalori yoğunluğu yüksek ama miktarı az olan yiyeceklerden kilo alıyor ya da kullandığı ilacın içerisindeki etken madde yağlandırmayı sağlıyor. Bu ilaçların başında ruhsal rahatsızlıkların düzelmesi amacıyla nöroleptikler geliyor. Nöroleptikler metabolizmayı düşürmeye, yemek davranışına olumsuz etki yaratmasına, beyinde açlık mekanizmasını sürekli tetiklemesine veya ilaç kullandığı süreç içerisinde yorgunluğa bağlı olarak şişmanlamaya neden oluyor. Bu ilaçlar günümüzde milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Araştırmalara göre bu ilaçlar  ilk 10 haftada 4, onu izleyen yılda da 4-5 kilo aldırıyor. Kilo aldıran ilaçlar yalnızca nöroleptiklerle sınırlı değil. Sara hastalığının tedavisinde kullanılan antikonvülsanlar, yüksek tansiyonu önleyen ilaçlar, HIV ve şeker hastalığında kullanılan ilaçların kilo alma konusunda etkili oldukları araştırmaların sonuçlarında sıkça vurgulanıyor. Bunların yanı sıra, beta-bloker türü ilaçların ortalama 1.2 kiloluk, doğum kontrol haplarının iki yıl boyunca sürekli kullanılması durumunda 5 kiloluk bir artışa yol açtıkları, dahası her yerde satılan antihistaminiklerin de kilo aldırdığı belirtiliyor. Bu nedenle eğer herhangi bir özel hastalık nedeniyle ilaç kullanmaya başladıysanız her gün en az 45 dakika tempolu yürüyüş yapmalı, porsiyonları düşürmelisiniz.

İlaçlara bağlı kilo alımını önleyen formül:

Yağ depolanmasını önleyici formülü her akşam yemeğinden sonra içmenizi öneriyorum. Bu özel sıvı ile vücutta kimyasal olarak oluşacak yağ sentezi mekanizmaları bloke olacak ve ilacın yağ yapma etkisi de ortadan kalacaktır. Katı meyve sıkacağınıza yarım kase taze maydanoz, yarım kase taze fesleğen,

1 salatalık ve baş parmağınız büyüklüğünde kesilmiş 1 adet taze zencefili sıkın ve her gün 1 su bardağı olarak için. Karışım vücudunuzu ilaç atıklarından da temizleyecektir.