Dikkat Kıvanç Tatlıtuğ

Kıvanç Tatlıtuğ yakışıklı bir adamdan iyi bir oyuncu olmaya gidiyordu. Kuzey-Güney’de iyi performans sergiledi. Kelebeğin Rüyası’nda zor bir rolün altından kalktı. 

Sonra büyük umutlarla Kurt Seyit ve Şura başladı. İlk bölümden itibaren gördük ki dizinin sorumluluğu ve başarısı büyük oranda Kıvanç Tatlıtuğ’a yüklenmiş. At bin, hamamda yıkan, çatışmaya gir, baba evine git, ilk bölümlerde dizinin lokomotifi oldu. 

Ama dizi bekleneni veremedi.

O günden beri Kıvanç Tatlıtuğ adına olumsuz haberler duyuyorum.

“Diziyi kaldırırsanız bir daha projelerinizde yer almam” cümlesi mesela.  Söylendiyse çok ayıp, Türkiye’de oyun gücü en yüksek sanatçıların bile dizileri kalkmıştı. Sonra sette Engin Şenkan ile yaşanan tartışma. Büyüğe özellikle de usta-çırak ilişkisinin geçerli olduğu bir sektörde iyi bir sanatçıyla tartışmak, sert çıkışına daha sert cevap vermek... Yakışıksız,saygısız bir tavır bu, olmaması gereken bir durum. Belli ki hem şöhret hem de dizinin sorumluluğu ağır gelmeye başladı Tatlıtuğ’a. Ay Yapım’ın acilen bir mentor ile destek vermesi gerekir oyuncusuna. Yoksa yazık olacak... 

Görevlerden görev seç

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in vali olacağını iddia eden de var, büyükelçi olarak atanacağını söyleyen de... 

Bugüne kadar en uzun görevde kalmış TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin.

TRT Genel Müdürleri 4 yıl için atanırlar, İbrahim Şahin’in ikinci dönem görev süresinin dolmasına da 1 yıl 4 ay daha süre var. 

Peki bu geçen 7 yılda verilen bir sürü soru önergesi dışında ne yaptı İbrahim Şahin diye bir düşünmek lazım.

Yedi yılda 10 yeni televizyon kanalı 5 yeni radyo istasyonu kuruldu.

Eskiden dışarıdan stüdyo hizmeti alınırdı, 18 yeni stüdyo devreye sokuldu. Teknik altyapı değişti, HD yayın başladı. Kurum çalışanlarının yaş ortalaması 50’ler düzeyindeydi, aşağıya çekildi. Reklam gelirleri arttı, TRT ilk defa düzenli olarak ilk 10’a giren yapımları yayına soktu. 

Peki İbrahim Şahin’in başka bir göreve atanması mümkün mü?

Çok önem verilen TRT İngilizce 2015 yılında yayında olacak, böyle önemli bir süreçte zannetmiyorum. 

Peki bu söylentiler nereden çıkıyor? Medyada kuraldır,yöneticinin atandığı günün ertesi gün “Gidiyor” söylentileri başlar...