Dikkat! Sebze tozu geliyor...

Keki yeþil, pilavý mor yapabilirsiniz. Hem de doðal yollarla. Renklerle ilgilenmiyorsanýz sebze tozlarýnýn lezzetinden yararlanýn. Olmadý yüzde yüz doðal antiaging bir yüz maskesi hazýrlayýn...

Evren bir zamanlar sadece toz bulutuydu, yani toz deyip geçmemek lazým. Cansu ve Çaðatay Can Öztürk çifti de sebze ve meyvelerin toz formuna saðlýklý bir þekilde ulaþmak için uzun bir yol kat etmiþler. Bulduklarý yöntemle Naturelka markasý doðmuþ, marka bugün tam iki yaþýnda. Sebze ve meyvelerden doðal bir þekilde toz elde etmenin peþine düþen bu çift malzemeleri hijyenik koþullarda kurutup öðüterek toz haline getiriyor. Kullaným alaný oldukça geniþ doðal bir ürün. Hazýr çorbalardaki mantýða benziyor, daha çok tarhana misali. Ama ters mantýk. Yani yeni bir ürün oluþturmuyor var olan malzemeyi toz haline getiriyorsun, spesifik bir ürün var karþýmýzda. Harman deðil, içinde glüten, katký maddesi yok.

Kiþisel olarak sebze ve meyvelerin gerçek formlarýyla ilgileniyorum. Yaptýðým iþte onlarýn mevsimsel deðiþimlerinden ilham alýyor, mutfaðýmda lif ve öz sularý ile birlikte tüketmeyi tercih ediyorum. Ýþin aslý o estetik paketleri gördüðümde çok ilgilendiðimi söyleyemeyeceðim. Ne zaman ki hamurla olan müthiþ uyumunu keþfettim iþte o gün bu gün mutfaðýmýn demir baþý oldular. Aslýnda basit bir denklem var karþýmýzda. Öztürk çifti her ne kadar “Zamandan tasarruf edin, yýkama ve doðrama ile vakit kaybetmeyin” sloganýyla yola çýkmýþ olsa da ben buna katýlmýyorum. Yemek yapmak ciddiye alýnmasý gereken bir mesele. Yediðiniz þeyden önemli ne var? Her gün bu koþuþturma, çalýþma, stres neden? Eve en iyi gýdalarý almak, aðýz tadýyla yaþlanmak ve saðlýklý çocuk yetiþtirmek için deðilse neden? Yemek yapmaya zaman ayýrmak bir lüks deðil gereklilik olmalý. Bence bu minik tozlarýn becerileri zaman kazanmaktan da daha öte bir yerde. Bu malzeme sebzelerle birlikte kullanýldýðýnda, hamur iþleri, özellikle makarna ve pilavda müthiþ denklemler kurmak mümkün. Doðru zamanda doðru reçeteye dahil edildiðinde tozu dumana katacaðýný garanti ederim.

HER ÞEY AYDIN KESTANESÝYLE BAÞLADI

Bursa ünlüdür ama Türkiye’nin gerçek kestane ambarý asýlnda Aydýn’dýr diyen Çaðatay Can Öztürk “Aydýn kestanesine nasýl katma deðer kazandýrýrýz ile baþladý her þey. Aklýmýza ilk gelen tabii ki “Kestane þekeri” oldu. Maalesef Aydýn’da kestane konusunda markalaþmýþ bir firma yok. Bu konuda ilk olmak için kollarý sývadýk. Üç sene önce kestane þekeri tesisi araþtýrmasý yaparken Ýtalya’da bir markette Kestane unu ile tanýþtýk. Glütensiz ve tadýnýn muhteþem olmasý bize bambaþka bir projenin kapýlarýný açtý, peþine düþtük. Yaklaþýk altý ay uzmanlardan destek alarak dersimizi çalýþtýk.” diyor.

Þu an kestane unu, domates tozu, portakal, limon, ýspanak, pýrasa, kereviz, kýrmýzý pancar, soðan ve sarýmsak tozlarý ile on ürünleri var. Bu sezon çilek deniyorlar. Yaban mersini ve karadut ise gündemlerinde. Patates unuysa yaz sonu raflarda yerini alacakmýþ. Endüstriyel kullanýmlar içinse talebe göre havuç, biber, lahana, maydanoz, elma, brokoli gibi hemen hemen bütün meyve ve sebzeleri kapalý sistem (güneþsiz) kurutuyorlar.

KEÞFEDÝN

Bu ürünlerin hakkýný verebilmek için denemeler yapmanýz gerek. Malum sebzenin tozunu kullanmak gibi bir alýþkanlýðýmýz henüz yok. Benim denemelerime gelince; Pancar tozuyla mantarlý kuskus yaptým gayet iyiydi ama ne zaman ki makarna hamurunu onunla yoðurup açtým iþte o zaman benim için iþler deðiþti. Sonuç þahaneydi. Soðan ve domates tozuyla sebzeli arpa þehriye, kereviz tozuyla füme balýklý dip sos, ýspanak tozuyla patates püresi, portakal tozuyla enginar. Bunlar þimdilik baþlangýç denemelerim. Eminim sizler de denedikçe farklý lezzetler bulacaksýnýz. Benim aklýma yeni bir þey gelmez, uðraþamam derseniz o zaman Naturelka’nýn web sitesini ziyaret edin. Hadi bu günlük bu iþin sonu yemekle bitmesin. Yazýyý portakal tozunun yapýsýndaki antioksidanlarla bir yüz maskesi yaparak noktayalým...

Pizza yiyerek fit bir yaza adým atýn...

Þehrin en iyi pizzasýnýn adresi Bafetto, yaza formda girebilmeniz için þahane reçetelerle karþýnýzda...

Rokadan enginar kalbine, patlýcandan kuru domatese ve tüm saðlýklý otlara kadar en özel malzemeler incecik hamur ile bir araya geliyor... Ayrýca isteyenler bu þahane pizzalarý tam buðday unlu hamur seçeneðiyle de yiyebilecekler.

Sonuç ise saðlýklý ve fit bir yaza ilk adým!

Caddebostan, Þaþkýnbakkal, Ataþehir veya Astoria AVM’deki þubesinde sizi bekleyen bu lezzetleri ister gelip, isterseniz de evinize/ofisinize sipariþ vererek deneyebilirsiniz.

Yüzdeki siyah noktalar ve lekeler için yüz maskesi

2 kaþýk  portakal kabuðu tozu, 2 kaþýk yoðurt, bir kaþýk bal, cildi nemlendirmek için 1 çay kaþýðý zeytinyaðý ekleyebilirsiniz.

Anti Aging yüz maskesi

2 kaþýk  portakal kabuðu tozu,  1 çay kaþýðý zerdaçal, 1 bardak su

Tüm malzemeleri karýþtýrýn. Yüzünüzü  suyla yýkayýn. Yüzünüze ve boynunuza portakal kabuðu yüz maskesini uygulayýn nazik ve dairesel hareketlerle masaj yapýn.  15-20 dakika bekletin. Ilýk su ile durulayýn. Son olarak, gözenekleri kapatmak için yüzünüze soðuk su çarpýn. Haftada bir iki ya da üç kez  tekrarlayýn.