Arap Baharý’ný kýþa çeviren müdahalelerin fikri alt yapýsý, dikta yönetimler tarafýndan laikliðin istismarý þeklinde tezahür etmiþtir.
22 Arap devletinin hiçbirinde resmen ve alenen laiklik talebi yoktur. HattaÝslam’la mücadele edenler dahil 22 Arap ülkesinin tüm anayasalarýnda Ýslam esas alýnmaktadýr.
Bütün icraatlarýný laik kesime dayandýran darbeci Sisi’nin yaptýrdýðý anayasada bileÝslam yasama kaynaðý olarak yer alýr.
***
Þimdi nereden çýktý bu mesele diyenleriniz olabilir.
Aslýnda þu anda devam etmekte olan Körfez Krizi’nin en belirgin özelliði de baskýcý tarafýn adýný zikretmese de laik kesimle iþbirliðidir.
Terörle alakasý olmayan þahsiyetlerin, cemaat ve kuruluþlarýn terörist ilan edilmesine en büyük desteði yine laik kesim vermektedir.
Arap toplumlarýnýn laiklik kelimesine bile alerjisi olduðu için Müslümanlarý sindirmek isteyen baskýcý yönetimler deðiþik deyimlerin arkasýna sýðýnmaktadýr.
***
Mesela Körfez Krizi’nin önemli aktörlerinden biri olan Birleþik Arap Emirlikleri’nde bu istek modernlik talebi olarak tezahür etmektedir.
Modernlikten maksat sahih Ýslami düþünceyi kenara itmektir.
Ýhvan nefretiyle darbeye destek veren Ezher ulemasý þimdilerde Sisi’nin modern Ýslam tezine karþý direnmektedir!
Çünkü baskýcý yönetimlerin sahih Ýslami düþünce ile ayakta durmalarý mümkün deðildir.
Sahih Ýslami düþüncediktaya ve zulme asla boyun eðmez.
Körfez Krizi’nin hedeflerinden biri de bu sahih Ýslami düþünceyi mahkum ederek baskýcý yönetimlerin devamýný saðlamaktýr.
***
Müslüman toplumlardaki laik düþünce ve hareketlerin hiçbiri yerli ve milli deðildir. Arap ülkelerindeki laik düþünce ve hareketler de milli ve yerli deðildir. Hemen hepsinin doðrudan ya da dolaylý olarak batýdaki Ýslam karþýtý çevrelerle iliþkisi vardýr.
Müslüman toplumlarbu yüzden laikliðe karþý mesafelidir.
Batýlý çevreler, sahih Ýslam’ý baský altýna alan dikta rejimlere, laik kesim aracýlýðýyla destek vermektedir.
Arap ülkelerindeki laik kesimde demokrasi ve insan haklarýyla deðil, Ýslam düþmanlýðý dürtüsüyle hareket etmektedir!
Oysa demokrasi ve insan haklarýný savunan herkesin ve kesimin Katar’a dayatýlan 13 maddeye þiddetle karþý çýkmasý gerekirdi.
Hani nerede demokrasi havarileri?!
***
Þu anda Körfez Krizi’nin ambargocu tarafý, kendi iktidarlarýný garantiye almak amacýyla Ýslami þahsiyet kurum ve cemaatleri terörist ilan etmiþler ve özgür basýna alenen cephe almýþlardýr.
Bu tutumlarýyla,Ýslam karþýtý laik kesimin emellerine hizmet etmektedirler!
Hülasa, Katar’a dayatýlan insan hak ve özgülüklerine ve de demokrasiye aykýrý þartlar, sahih Ýslam inancýna karþý yürütülen operasyonun bir parçasýdýr!
Eðer Türkiye direnmeseydi bu operasyon baþarýyla sonuçlanacaktý!
Türkiye’deki yönetimin politikasý isabetlidir, önemlidir ve hayatidir.