Tarih 23 Aralýk 1997. Yer Ýstanbul. Baþý kapalý olarak derse girmek yasak olduðu için peruk takarak derse giren öðretmen F.Z. okul müdürü O.A. tarafýndan öðrencilerin içinde uyarýlýr. 'Burasý Araplarýn ve sadece onlarýn savunduðu Ýslam'ýn uygulanabileceði bir yer deðil. Burasý okul.' Kýz öðrencilere dönerek: 'Sizler öðretmeniniz gibi baþýnýzý yapma saç ile kapatmayacak, Atatürk'ün kurduðu bu ülkede baþý ve alný açýk bir þekilde gezeceksiniz.'
Tarih 7 Þubat 1997. Yer Ýzmir. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde öðretmen S.A. öðrencilere Kur'an-ý Kerim'den ezberlemeleri için bir sûre verir. Ders çýkýþý Okul Müdürü A.T. nöbetçi öðrenciyi öðretmenin yanýna göndererek odasýna gelesini ister. 'Sen sûreleri evde çocuklarýna öðret, buradaki öðrencilere karýþma. Velilerle uðraþmaya niyetim yok.' Uyarýyla kalýnmaz, Öðretmen S.A. bir ay sonra okuldan baþka bir okula gönderilir, biraz nazik oldu, sürülür.
Tarih 28 Þubat 1997. 9 saat süren MGK toplantýsýnda Laikliðin Türkiye'de demokrasi ve hukukun teminatý olduðu sert bir þekilde vurgulanýr. MGK'da alýnan kararlar hükümete bildirilir; Laiklik için yasalar uygulanacak, dini okullar ve Kur'an kurslarý denetlenecek, irtica faaliyetlerine katýlan bireyler kamuya dönemeyecek, dini yayýn yapan medya kontrol altýnda tutulacak... Kararlarý Dönemin Baþbakaný Erbakan imzaladý diye yayýnlar yapýlsa da Rahmetli M.A. Birand, Cüneyt Özdemir'in programýnda o kararlarda Erbakan'ýn imzasýnýn olmadýðýný söyler. Ama kararlar süratle uygulanýr.
Tarih 1998. Ýnönü Üniversitesi PDR Bölümü 1. Sýnýf öðrencisi G.C. baþörtüsü yasaðýndan dolayý öðrenimini yarýda býrakýr. Resmi kayýtlara tam olarak yansýmasa da ayný kaderi onun gibi binlerce insan yaþar.
Dönemin Ýstanbul Müftüsü S.K'nýn anlatýmýyla sadece Ýstanbul'da 40 küsür Kur'an kursu kapatýlýr. Siyasi bir partinin afiþleri duvarlarda boy boy yer alýr 'Kur'an kurslarý ve Ýmam Hatipler kapatýlsýn' diye afiþlerdeki yazan temenniler gerçekleþmektedir.
Bitmez, devlet okullarýndaki öðretmenlere gözdaðý verilir. Yer Eskiþehir. Tarih 2001. Göreve yeni baþlayan öðretmenlere Milli Eðitim Þube Müdürü hitap eder: 'Kýyafetleriniz ve sýnýflardaki dini içerikli konuþmalarýnýz Cumhuriyet rejimine ters düþemez. Öðrencilere din deðil ahlak öðreteceksiniz.' D.Y. adlý bir bayan öðretmen ayaða kalkar ve sorar: 'Söyler misiniz bana, bu ülkede ne zaman din öðretildi ki?' D.Y. aday öðretmendir, bir daha aðzýný açmayacak þekilde amirlerince uyarýlýr, uzun yýllar milli eðitim camiasýnýn yetkililerince dýþlanýr.
Tarih 27 Ocak 2015. Milli Eðitim Bakanlýðý öðretmen atamalarýnda 40 yaþ sýnýrýný kaldýrýr. Ýnönü Üniversitesi'ni PDR bölümünde öðrenimini baþý kapalý olduðu için yarýda býrakan G.C. 40 yaþýndan sonra öðretmen olmanýn hayalini kurar. Kur'an-ý Kerim okullara seçmeli olarak girmiþtir artýk. Din dersi zorunlu olarak okutulsa da sadece Ýslam dinine özgü uygulamalar yoktur. Gayrimüslim öðrenciler muaf tutulmuþtur.
Bu durum bile rahatsýzlýk uyandýrmaya yetmiþtir. Din dersi tartýþmalarý gittikçe artar. Her ortamda eleþtiri gibi sunulmaya çalýþýlsa da iðneleyici sözler sarf edilir.
Tarih 30 Ocak 2015. Yer Antalya. Özel Okullar Derneði'nin düzenlediði sempozyumda iletiþim alanýnda ünlü bir hoca: 'Herkesin din dersi 5'ti ama bunca hýrsýz, ahlaksýz, uðursuz nereden çýktý? Din ve Ahlak dersini bir arada koyarsan olmaz, onlar yine kolan keserler. Din ve Ahlak bir arada olmaz' diyerek eleþtirilerini aktarýr.
Bu eleþtiri karþýsýnda Eskiþehir'deki D.Y. adlý öðretmenin sorusu akla gelir. 'Bu ülkede ne zaman tam olarak din eðitimi yapýldý ki?' Sahi hocam, bu ahlaksýzlýðýn temelini kim attý? Ne zaman atýldý? Geçmiþte mi? Þimdi mi? Verilemeyen Din eðitiminden kimler beþ aldý?