#DininiSorgula dediniz, ben de sorguladım. İşte sonuçlar.

Daha önce yazmıştım; İslamsız bir yeryüzü tasarlıyorlar ve IŞİD başta olmak üzere birçok tiyatronun nedeni de bu plan diye.

Yazıyı 2015 Aralık ayında yazmışım, o günden bugüne “İslam adına” diyerek her gün yeni perdeleri sergileniyor bu oyunun.

 Bir başka adımı da #DininiSorgula olmuş.

 Zaten adım adım çatırdattıkları, henüz daha algısı, düşünce dünyası yerli yerine oturmamış gencecik insanlara #DininiSorgula diye bir hashtag ile tamamen uzaklaştıracaklar inanç sisteminden.

 Peki madem öyle, sen #dininisorgula diyenlere cevabımdır;

 #DinimiSorguladım, 6 yaşından beri içinde yaşadığım huzurlu, birbirine saygılı, anne-babaya hürmetli bir aile yapısı emrettiğini gördüm.

 #DinimiSorguladım, 6666 ayetin, 114 surenin tek bir tanesinde bile bırakın bir insanı, bir karıncaya bile zarar vermeyi yasak eden, bir cana kıymayı bütün insanlığı öldürmekle bir tutan bir muhteşem sistem gördüm.

 #DinimiSorguladım yetimin başını okşamayı defalarca tavsiye eden, 4-5 yaşındaki Zeyd’in ölen kuşu Umeyr için ona taziyeye giden bir peygamberin  (S.A.V) etrafında çevrelenmiş bir ümmet gördüm.

 #DinimiSorguladım ve kendinden önce gönderilen tüm peygamberleri kucaklayan, kapsayan ve kabul eden bir yüce inanç yapısı gördüm.

#DinimiSorguladım ve ne kusur işlersem işleyeyim tövbe kapısını kapatmayacak bir şefkat, ama bunun yanında “ne ile gelirsen gel ama kul hakkıyla gelme” diyerek insanların arasındaki hukuku kıldan ince, kılıçtan keskin bir hassasiyetle koruyan bir anlayış gördüm.

 #DinimiSorguladım ve baş döndürücü bir ahenk, uçsuz bucaksız bir huzur ve bütün insanlığı sarıp sarmalayan bir değerler bütünü gördüm.

 Velhasılı, kusurlu olana bakıp onun inandığını karalamayı bırakın.

 Eksik ve kusurlu olan müslümanlardır, İslam’ın kendisi değil.

Yanlış ve hain olan “İslam adına” diyerek onu zedelemeye, lekelemeye çalışan caniler ve onların kuklacılarıdır. İslam asla değil.

 BAYRAM

 Ülkemiz yaralı, bölgemiz yaralı, İslam coğrafyasının yarısı yaralı, diğer yarısı bu yaradan bile habersiz şuursuzlukta. Böyle bir Ramazan bayramı huzur, bolluk ve bereket getirir mi? Bilmiyorum. Ama ümidimizi yitirmeden, iyilikleri arttırmaya, kötülükleri de azaltmaya çalışmaktan başka yapacak bir şey düşmüyor bizlere.

 Bayram yüreğimizi ısıtsın,

 İnsanlığımızı hatırlatsın,

 Dünyaya niye geldiğimizi sorgulatsın,

 Gönlünüzü ferahlatsın.

 İyi bayramlar.