Direkler izin vermedi

Her hattınla rakibinden üstün oynarsın. Net pozisyonları kaçırırsın. Kaleciyi geçsen de direkler seni bırakmaz. Rakibi sahasından çıkarmazsın... Ama bir yan top hatasında mağlup duruma düşersin...

İşte futbol bu.

Kayserispor maçındaki Trabzonspor’un görüntüsü aynen böyleydi.

“Beraberlik de iyidir” der, sabırla rakibinin ataklarını karşılayıp, “Rakibin hatasını bekleyen ve bu hatayı değerlendirecek bir pozisyon bulursak maçı da kazanırız” diyen bir düşünce tarzı. İşte Kayseri’nin oynadığı futbol da bu...

Yan toptan mağlup duruma düşen Trabzonspor, bütün maç boyunca Henrique’nin, Halil’in inanılmaz gol pozisyonlarını harcamasıyla ve direkten dönen topları seyretmekle geçti. Gol kaçırmasına rağmen Henrique ilk defa bu kadar iyi oynadı. Trabzonspor futbol adına kendi sahasında ne yapılması gerekiyorsa onu yaptı.

Nitekim 80. dakikada Olcan’ın topuk pasıyla attığı gol skora dengeyi de getirdi. İlk yarıda kaçanlara bakınca zaten bu maçın hakkı beraberlikti görüşü de ortaya çıkmıştı. Sonuçta maç da 1-1 bitti.

Savunma başta olmak üzere Trabzonspor iyi oynadı. Esasında bu oyun sistemiyle Trabzonspor deplasmanda çoğu maçı kazanır. Kupadaki Kasımpaşa maçında da umarım bu savunma anlayışı aynen devam eder. İstikrar sağlayamadığını söylediğimiz ileri uç bile bir çok gol pozisyonuna girdi ama bunlardan faydalanamadı. Aslına bakılırsa da Henrique, Halil, Vittek ve savunmadan gelen Serkan’ın şutlarına direkler izin vermedi desek daha doğru olur..Direk şanssızlığı olmasa ilk yarı Trabzonspor lehine 3-1 biterdi.

Kayserispor’un oynadığı oyun sistemine kimsenin sitem etmesine gerek yok. Hocalarının taktiğini iyi uyguladılar. İyi bir takımlar. Kaliteli futbolcuları var ve Trabzonspor’u çok zorda bıraktılar. Ama bu oyun sistemleri kendi sahalarında Kayserispor’a çok sıkıntılı anlar yaşatır ve yaşatıyor.

Hüseyin Sabancı da çok kötü hakemlik yapmamasına rağmen Trabzonspor adına aldığı kararlarda daha dikkatli olması gerekirdi. 3 kez elle oynama oldu. Sabancı’nın bu pozisyonları değerlendirmesi doğruydu.