Direniş sürecek biiznillah!

İsrail,Golan tepelerinden sonra yerleşim birimlerini de topraklarına ilhak etmenin ön hazırlığını yapıyor. 

İsrail 6 milyon nüfusuyla bu büyük cesareti nereden alıyor?! 

Evet, silah üstünlüğüyle bölgenin en büyüklerinden ama bu üstünlük onu sonsuza kadar korumaya yetmez. Bırakalım sonsuzu uzun bir savaşa karşı bile kâfi gelmez.

İsrail bu cesareti tabii ki batıdan özellikle de Amerika’dan almaktadır

ABD desteği olmadan ne bölgede ne de dünyada bu kadar rahat yaşaması mümkün mü?! 

ABD dış politikasının kendi çıkarlarından sora ikinci ana unsuru İsrail’in güvenliğidir.

Dolayısıyla İsrail demek bir bakıma ABD demektir!

***

Peki, İsrail güvenliği için atılan onca zâlimane adımların gerekçesi nedir?

ABD’nin Afganistan, Irak, İran, Suriye ve Mısır’a müdahalesinde sadece iki gerekçe öne çıkıyor. 

İslâmî Terör ve Kürt halkının çıkarları!

Kendi elleriyle besleyip örgütlediği ve yönlendirdiği terör eylemlerine İslâmî damgasını vurarak bölgedeki tüm yerli ve milli hareketlere terör gerekçesiyle savaş açmak artık ABD’nin geleneksel politikası haline geldi! 

Arap dünyasının en köklü ve en barışçı sivil toplumu olan Müslüman Kardeşler’i terör örgütü olarak yaftaladıktan sonra bir kaçı hariç bütün Arap ülkelerinde bizdeki 28 Şubat sürecini andırır bir terör estiriyor ABD kuklaları eliyle!

Öte yandan tescilli terör örgütü olan PYD/PKK’yı müttefik ilan ederek Kürt halkını koruyor görüntüsü verip bölgenin istikrarını hedef alıyor. 

Hepsi İsrail’in güvenliği için atılmış adımlar.

***

Şimdilerde zemheriye çevirdikleri Arap Baharı’nın son kalıntılarını da silip süpürmek için Libya’ya saldıran ABD kuklası general Hafter’i aklamaya çalışıyorlar. 

Bu bağlamda Tunus eski Cumhurbaşkanı Munsıf Merzugı’nin şu sözlerini hatırlamakta fayda var, diyor ki: ‘Bugün Libya’da gördüğümüz gelişme, Arap baharını diri diri gömme çabasının son teşebbüsüdür. Ülkesinin başkenti Trablus’a saldıran Halife Hafter, İsrail ve batıya hizmet için bütün imkanlarıyla Arap baharıyla mücadele eden BAE, Mısır ve Suudi Arabistan’ın temsil ettiği şer eksenin kiraladığı kurşun askerdir.’

***

Vadedilmiş toprak hayalini HDP eş başkanı "Bugün Türkiye'nin en bereketli toprakları burası. Buralar vadedilmiş topraklar. Musa bütün ömrünü bu toprakları arayarak geçirdi. Geldiler bu toprakları da kuruttular" diyerek açıktan ilan ettiğine göre ABD/İsrail’in içimize kadar sızan nüfuzunu görmemek için kör olmak gerekir. 

ABD, İsrail’in güvenliği için insanlığa kan banyosu yaptırmaktan çekinmiyor! 

Bu şımarık emperyalist hareketlere karşı dik duran bölgenin ve bölge insanının çıkarını koruma sadedinde Erdoğan’dan başka sesini yükselten lider var mı?

DirenenErdoğan, ABD emperyalizminin etkisizleştirmeye çalıştığı ilk ve en önemli hasmı konumunda. 

Demek ki Erdoğan’ı savunmak bir şahsı savunmanın ötesinde insanımızı, ülkemizi, bölgemizi ve emperyalizme karşı duruşu savunmakmış! 

Demek ki Erdoğan, Erdoğan’dan öte bir realiteymiş! 

Eh, varsın birileri Erdoğan’ı zayıflatmak için ittifaklar yapadursunlar. 

Onu yalnız bırakmayacak en azından %52’lik bir milli şuur var oldukça emperyalizme karşı direniş de sürecek biiznillah!