Dışımızdaki İrlandalılar

Delilik, hep aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar elde etmek olarak da tanımlanır. Trabzonspor’daki kötü gidişi önce hoca sonra da yönetim değişikliği ile çözeceğini sananlar ise hiç de az değil. Biz bu masalın sonu nasıl bitiyor onlarca yıl test etmiş bir camiayız halbuki. Kötü gidiş nedeni ile Trabzon’da Mayıs ayı kongre ayı olsun diye bekleyenler Mayıs’ta ve Aralık’ta birer kongre yapalım istiyorlar. 6 ayda iki kongre yapmanın kime ne faydası olur bilmem ama tam 1 yıldır sokaklarda eylem yaparak kupasını çalanlara destek vermeyi beceremeyenler ata değil palanına vuruyor ya benim de ağırıma o gidiyor.

Tolunay Hoca ise giydiği ateşten gömleğin yakıcılığını her geçen gün daha fazla hissediyor. Şike sürecini elleri cebinde ıslık çalarak geçiren Milletvekilinden bürokratına, iş adamından sokaktaki gamsız taraftara göre ise “Paşgan gitsun, piz aya çıkaruk” adlı iade rekorları kıran bir albümün ilk şarkısı var. Onların bir kısmına göre ise zaten  “Şikeye takıldık kaldık. Ondan bunlar başımıza geliyor”. Yoksa sadece çizgiyi geçen golleri verilse takımlarının 5. sırada olacağı umurlarında değil. Ligin sonuna kadar Trabzon’a ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek isteyenlerin oyunu en azından bazıları nezdinde kabul görmüş durumda. Buna rağmen 52 haftadır dünyanın dört bir yanında direnenlerin sayısı hiç az değil. Biz ise 4 Temmuz sabahı safımızı belli etmenin rahatlığı ile skorlara bakmadan yürüyenlerdeniz. Ahlaklı İsyanın temsilcisi Trabzonspor bu kirli arenaya fazla geliyorsa ona yakışan oradan çıkıp gitmektir demiştim aylar önce. Ve çözüm, “Sürgünde futbol” oynamaktır diyerek fikrimi belirtmiştim. Mahkeme kapılarından ve dünyanın dört bir yanındaki Temiz Futbol eylemleriyle hakkını arayan Trabzon’u küme düşmekle tehdit edenlerin blöfünü görüp sağlam bir rest çekip cevap veriyorum: “Çıkarken yanında olamadım, düşerse yanımda düşsün”

Bu arada Trabzon, Drogheda ile oynayacağı maç için İrlanda’ya uçarken İrlanda Federasyonu web sayfasında Trabzonspor ile ilgili yayınlanan yazıda 2010-2011 yılı şampiyonu ifadesi kullanıldı. Ne çalınan kupasını 2 yıldır alamayan Trabzon Kulübü’nün resmi sayfasında ne de TFF sayfasında böyle bir bilgi yok iken “Elin İrlandalısı bu bilgiye nasıl sahip oluyor da bunu resmi sayfadan duyuruyor” diye sorası geliyor insanın. Kimilerince vatan hainliği ile eş değer bu olayların arkasında şüphesiz içimizdeki İrlandalılar var. Elin Avrupalısı bile 2010-2011 yılının gerçek şampiyonu Trabzonspor’dur derken kim ne yapsın Yalova’nın idari amirini...