Diyeti restoranda bitiren 5 hata

Restoranlar yemek yemenin sýnýrlanamadýðý tehlikeli alanlarýn baþýnda geliyor. Öncelikle nefis kokularýn yayýlmasý, büyük porsiyon servisler, yüksek kalorili özel yemeklerin bulunmasý ve birçok çeþit yiyeceði masada olduðunuz sürece özgürce isteyebilmeniz maalesef zayýflamanýn önüne büyük bir engel olarak çýkýyor. Bir düþünün, kebapçýya gidiyorsunuz ve masaya gelen tereyaðý, tulum peyniri ve sýcak ekmek hýzla masaya servis ediliyor. Ardýndan fýndýk lahmacun ve peynirli minik pide hemen tabaðýnýza konuyor. Zaten yemek baþlamadan ciddi bir yeme maratonuna girdiniz. Mezeler, kebap çeþitleri, tatlýlar ve meyve derken verdiðiniz kilolarý korumayý býrakýn hemen 2 kilo alýyorsunuz. Bu ev dýþýndaki hangi çeþit restoranda olursanýz olun yaþadýðýnýz sorun. Restoranda ne yiyeceðim karmaþasý yaþamak istemiyorsanýz, 5 hatadan uzak durun.

-Mönüyü iyice okumamak: Hangi restorana giderseniz gidin aklýnýzda bulunan bir tat, sevdiðiniz bir yemek sizi  hemen cezp eder ve sipariþi hýzla verirsiniz. Aslýnda mönüyü incelemek sizin fikrinizi deðiþtirmede en önemli anahtar. 

-Baþlangýçlarda yanlýþ seçimler: Mezeler ve baþlangýçlar aþýrý yaðlý ve bol kalorili olduðundan baþlangýç larda çorbayý es geçmek restoranda kilo almayý saðlayan en önemli hatadýr. Hangi tip restorana giderseniz gidin öðüne mutlaka çorba ile baþlayýn böylece en az kalori alarak yemeði bitirmeyi garantilersiniz.

-Yemeðin sonunda tatlý yemek: Ne yerseniz yiyin restoranda kilo almanýza hatta hýzla yaðlanmanýza neden olan en tehlikeli davranýþlardan biri hemen yemeðin üzerine tatlý tercih etmektir. 

-Yemekle alkol veya þekerli gazlý içecek içmek: Restoranda sizi baþtan çýkaran diðer bir konuda içecek seçimidir. Dikkat ederseniz yemek boyunca ya þekerli gazlý veya alkollü içeceði tüketmek alýþkanlýktýr. Normal yemeðin yanýna 2 kutu gazlý herhangi bir içecek içtiðinizde en az 500 kalori daha fazla vücudunuza almýþ olursunuz.

-Piþirme þekillerini deðerlendirmeden sipariþ vermek: Kýzarmýþ, bol soslu, yaðlý ve özellikle pilavlar-makarnalar-pürelerle servis edilmiþ yemeklerin kalorileri normal piþmiþ yemeklere göre 2 kat daha fazladýr. Yemekleri sipariþ ederken fýrýnda veya buharda piþmiþ olmasýný tercih etmek kilo almadan yemekten kalkmanýzý saðlayan en önemli tüyodur.