Diyeti restoranda bitiren 5 hata

Restoranlar yemek yemenin sınırlanamadığı tehlikeli alanların başında geliyor. Öncelikle nefis kokuların yayılması, büyük porsiyon servisler, yüksek kalorili özel yemeklerin bulunması ve birçok çeşit yiyeceği masada olduğunuz sürece özgürce isteyebilmeniz maalesef zayıflamanın önüne büyük bir engel olarak çıkıyor. Bir düşünün, kebapçıya gidiyorsunuz ve masaya gelen tereyağı, tulum peyniri ve sıcak ekmek hızla masaya servis ediliyor. Ardından fındık lahmacun ve peynirli minik pide hemen tabağınıza konuyor. Zaten yemek başlamadan ciddi bir yeme maratonuna girdiniz. Mezeler, kebap çeşitleri, tatlılar ve meyve derken verdiğiniz kiloları korumayı bırakın hemen 2 kilo alıyorsunuz. Bu ev dışındaki hangi çeşit restoranda olursanız olun yaşadığınız sorun. Restoranda ne yiyeceğim karmaşası yaşamak istemiyorsanız, 5 hatadan uzak durun.

-Mönüyü iyice okumamak: Hangi restorana giderseniz gidin aklınızda bulunan bir tat, sevdiğiniz bir yemek sizi  hemen cezp eder ve siparişi hızla verirsiniz. Aslında mönüyü incelemek sizin fikrinizi değiştirmede en önemli anahtar. 

-Başlangıçlarda yanlış seçimler: Mezeler ve başlangıçlar aşırı yağlı ve bol kalorili olduğundan başlangıç larda çorbayı es geçmek restoranda kilo almayı sağlayan en önemli hatadır. Hangi tip restorana giderseniz gidin öğüne mutlaka çorba ile başlayın böylece en az kalori alarak yemeği bitirmeyi garantilersiniz.

-Yemeğin sonunda tatlı yemek: Ne yerseniz yiyin restoranda kilo almanıza hatta hızla yağlanmanıza neden olan en tehlikeli davranışlardan biri hemen yemeğin üzerine tatlı tercih etmektir. 

-Yemekle alkol veya şekerli gazlı içecek içmek: Restoranda sizi baştan çıkaran diğer bir konuda içecek seçimidir. Dikkat ederseniz yemek boyunca ya şekerli gazlı veya alkollü içeceği tüketmek alışkanlıktır. Normal yemeğin yanına 2 kutu gazlı herhangi bir içecek içtiğinizde en az 500 kalori daha fazla vücudunuza almış olursunuz.

-Pişirme şekillerini değerlendirmeden sipariş vermek: Kızarmış, bol soslu, yağlı ve özellikle pilavlar-makarnalar-pürelerle servis edilmiş yemeklerin kalorileri normal pişmiş yemeklere göre 2 kat daha fazladır. Yemekleri sipariş ederken fırında veya buharda pişmiş olmasını tercih etmek kilo almadan yemekten kalkmanızı sağlayan en önemli tüyodur.