Dizi çekmeyelim o zaman...

Bir hemşire düşününün, aynı hastanede çalışan ve kalp krizlerine müdahale etmekle görevli sevgilisini görebilmek için ilaç vererek bir sürü hastanın kalp krizi geçirmesine neden oluyor. 
 

Hastane yetkilileri ilk başta ne olduğunu anlamıyorlar, sonra şüphe üzerine o hemşireye işten el çektiriyorlar. Hemşire gider gitmez, ölüm oranları 3’te 1 oranında azalıyor.

Sonra soruşturma süreci başlıyor, hemşire sevgilisine 4 kişiyi öldürdüğünü, 2 kişinin de kalp krizi geçirmesini sağladığını itiraf ediyor. Sonuçta yakalanıyor ve ömür boyu hapse mahkum oluyor. 

Bir film ya da dizi senaryosu değil bu gerçek bir hikaye. Amerika’da Massachusetts eyaletinde yaşandı. Şimdi bu yaşanmış olayın filmi ya da dizisini çekmeye kalksak, kutsal bir mesleğin mensuplarına hakaret mi etmiş oluruz? Ya da İl Sağlık Müdürlüğü böyle bir dizi çektiğimiz için hastanelere girmemizi mi engelleyecek?

***

Karadayı dizisinin en kötü adamı Savcı Turgut’tu. Adalet dağıtan bir sistemde kötü adam savcı olabilir mi, oluyormuş işte. 

Savcılar, Adalet Bakanlığı niye ayağa kalkmadı bu dizi için yoksa ayakta mı uyuyorlar? Behzat Ç.’de seri katil karakteri Suna Komiser çıktı.

Halkın güvenliğini sağlamakla görevli polisten seri katil çıkar mı, nasıl bir dizi bu böyle diyen olmadı hiç. Ankara Emniyeti ve İçişleri Bakanlığı neden ortalığı ayağa kaldırmadı, dizinin çekimlerine yasaklar getirmedi ki?

***

Hele şu Amerikalılar var ya, onların durumu daha da vahim. Mesela tüm dünyada izlenme rekorları kıran 24 dizisinin 3. sezonunda Başkan, Rusya’yla savaş çıkarmak için illegal işlere dalmıştı.Yalan söylemesi bile görevden azil sebebi sayılan Başkan vatana ihanet eder mi, dizide etti, sorun olmadı.

Vatikan’dan bahsedelim biraz, Papalık Mali İşler Birimi’nden üst düzey bir monsenyör geçen sene kara para aklama işinden dolayı yargı karşısına çıktı, skandal patlak verdiğinde bir sürü ülkeden muhabir Vatikan’dan canlı yayın yaptı. 

Hoş, Vatikan’ın bu konuda zaten esamesi okunmuyor. Daha önce de Baba filminde Vatikan’daki derin yapı Papa’yı zehirlemiş ama Kilise “Bu nasıl film sizi afaroz ederim” falan dememişti.

***

Kurmaca bir dizi Kertenkele, bir suçlu imam kılığına giriyor,olup biten bu. Kıyametler kopuyor, dizinin camilerde çekim yapmasına izin verilmiyor.

Son derece gereksiz ve abartılı bir tepki bu, keşke karar almadan önce senaryoya bir baksaydı İstanbul Müftülüğü. Bu alıngan mantık yayılırsa ne Türkiye de ne de dünyada ne film çekilebilir ne de dizi...