Dizi ve demokrasi...

Enver Aysever, Cnn Turk’te ekrana gelen Aykırı Sorular’da Milliyet Gazetesi’nin tv eleştirmeni Sina Koloğlu’nu konuk etti.

Aslında konuk etti değil sohbet etti demek daha doğru zira bir sürü yerde Sina’dan önce Aysever fikrini açıkladı, “Sen ne düşünüyorsun” cümlesiyle de topu Sina’ya attı.

Programda bazı sıkıntılı tespitler vardı ama ben en çok “Durmadan dizi seyreden bir ülkeye demokrasi nasıl gelir? tespitine takıldım.

Dizi sektörünün dünyada en gelişmiş olduğu ülke Amerika’dır. Sektörün büyüklüğünü anlamak için 30-40 milyon dolarlar seviyesinde dolaşan bütçelere ya da Tom Hanks gibi dünyanın en önemli yıldızlarının dizilerde oynamasına bakmak yeterli.

Önerme doğru olsa Amerika’da demokrasi olmaması gerekirdi. 1980 öncesi ve hemen sonrası sosyalist solun “futbol toplumları uyutan bir afyondur” tezi görünen o ki bugün yerini televizyon dizilerine bırakmış.

Ayrıca bir hatırlatmada bulunayım, dizi yayınlayarak para kazanan Kanal D olmasa, zararı nedeniyle Cnn Turk bugün ünlü isimlere program yaptıramayabilirdi.

24 TV’de neler oluyor?

Medya üzerine yayın yapan sitelerden mail, kim olduğumu bilen arkadaşlardan sorular geliyor: Sorular farklı farklı yazılmış olsa bile hepsi “24 TV’de neler oluyor, neler olacak?” anlamında.Madem bu kadar merak ediliyor yazayım.Star Medya Grubu Başkanı Mustafa Karaalioğlu, 24 TV çalışanlarına verdiği iftarda önce katkılarından dolayı gıyabında görevden ayrılan Yiğit Bulut’a teşekkür etmiş sonra da yeni sezon hedeflerini anlatmış.

Hedefler yüksek, hem izlenirlilik hem de reklam gelirleri açısından çıta daha da yukarıya çekilmiş. Bu konuşmanın etkilerini tv katına inince daha net gördüm. Kanalın başına geçen isim Murat Çiçek’in odasında toplantı üstüne toplantı yapılıyor.

Bir yandan devam eden yayın diğer yandan yeni sezonda ekranda olacak değişiklikler konuşuluyor. Şimdilik şu kadarını söyleyebilirim ki, 24 TV yeni sezona, yeni görsellerden içeriği daha zengin bir kanal olarak girecek...