Doğalgaz kokusu...

Kazancı Yokuşu’ndaki gaz sıkışması ve yaşanan patlamanın ardından haber kanallarını dolaşmaya başladım. NTV’de, Oğuz Haksever gelen ham görüntüler üzerinden olayı anlatıyordu. Klasik haber spikerleriyle, haberciler arasındaki fark böyle zamanlarda ortaya çıkar. Haberci önünde yazılı metin olmasa bile ekranda gördüklerini bir haber mantığıyla anlatabilen kişidir.

Oğuz Haksever de bu anlatım kısmında iyidir zaten diye düşünürken o beklemediğim kelime geldi.“Doğalgazın kendine has bir kokusu vardır” dedi Haksever ve kaybetti...

Doğalgazın kokusu yoktur aslında, 1930’larda Amerika’da yaşanan bir zehirlenme olayının ardından doğalgaza koku, daha çok da sarımsak kokusu karıştırılır... Bilmek zorunda mı, zorunluluk diye bir şey yok ama eğer bir cümle kuruyorsanız bilginizden emin olacaksınız.

Sonuçta tek hücrelilerin nasıl beslendikleri konusundan değil milyonlarca insanın her an hayatında olan bir gazdan bahsediyoruz.Üstelik bu tür bilgiler her zaman fark yaratmayı da sağlar.

Lig TV operasyon mu yapıyor?

Fenerbahçe Kulübü internet sitesinde sert bir açıklama yayınladı ve Lig TV’yi operasyonel yayıncılık yapmakla suçladı. Doğrusunu isterseniz Lig TV konusunda kafam fena halde karışık. Erman Toroğlu, Lig TV’den yollanmasının sebebi olarak Aziz Yıldırım’ı gösteriyor.Bu iddiaya inanırsak Aziz Yıldırım hem Lig TV hem de Digiturk üzerinde büyük bir etkiye sahip.Fenerbahçe açıklamasında ise geçmişten örneklerle Lig TV’nin kendilerine karşı operasyon yaptığı iddiası var. Lig TV o mu bu mu bilemem ama bildiğim bir nokta var. Fenerbahçe açıklamasında yer alan “yayıncı kuruluşun asli görevi, sahada oynanan futbolu ve futbolun güzelliklerini, yansız ve eşit olarak sergilemek ve milyonlara sunmaktır.” cümlesi doğru değil. Futbol sektörü seyirciyle bir bütündür, tüm dünyada sevinen, öfkelenen, üzülen seyirci ekrana gelir. Kaldı ki bu mantıkla gol sevinçlerinde Alex ‘in locasına ya da Baroni’nin eşi ve çocuklarına dönen kameralara da itiraz etmek gerekir.

Zamanında Fatih Terim de ceza almasına neden olan görüntüler yayınlamıştı Lig Tv.İlla operasyon şüphesine düşmek yerine seyircinin etmesini istemediğin küfrü futbolcuya da ettirme demek daha mantıklı...

Medya Dünyası küçük

Medya dünyasında olan bitenler çok çabuk yayılır. Önceki gün Show Tv Haber Merkezi’nde yaşanan sert bir tartışmanın haberi düştü internete. Bu aralar konuşulan bir başka mesele daha var.Başarılı ve gelecek vaat eden bir spiker, tam da “seninle çok iş yapacağız” diyen haber genel yönetmeni tarafından işten çıkarıldı. Bu ne perhiz ne lahana turşusu demeyin, işten çıkarılmanın gerekçesi söz konusu spikerin daha üst düzey bir yöneticinin odasında sohbet ediyor olması.

Ne torpil istenmiş ne torpil teklif edilmiş, klasik bir üst düzey yönetici çalışan sohbeti haber genel yönetmenini kızdırmış. Medyada sıralı amir işine bu kadar takılmamak lazım...