Doğanın altın sırrı RUŞEYM

Buğdayın kök hücresi ruşeym ‘doğanın altın sırrı’ olarak anılıyor. Vitamin, mineral ve antioksidan deposu olan bu besin, kalp hastalıkları ile kanseri önleme, yaşlanmayı geciktirme gibi pek çok mucizevi etkiye sahip.

RUŞEYM buğday tanesinin yüzde 2’lik kısmını oluşturan embriyo denilen bölgesi. Buğdayın genetik kodunun saklı olduğu asıl bölge olduğundan, vitamin, mineral, antioksidan ve yüzlerce bitkisel kimyasalı içeren kısmı. Un fabrikaları hala buğdaydan bu kısmı ayırarak kalan kısımdan un üretirken, önemli olan bu değerli kısmı hayvan yemi olarak kullanıyor. Bu şekilde üretimin nedeni ruşeymin 3 gün içinde unun tadının acılaştırması. Yani ruşeymli unun hızla tüketilmesi şart. Buğdayın ‘tüm besin değerlerini’ taşıyan ruşeym paha biçilmez bir ilaç gibi.

Yaşlanma karşıtı krem etkili

Bunun yanında birçok hastalığı önlemede, etkili olan önemli aminoasit ve omega 3-6-9 yağ asitleri içerir. Ruşeymin yapısında prebiyotik enzimler, A, B1, B2, B3, B5, B6, C, D, E, folik asit, selenyum, Ko-enzim Q10, fosfor, sodyum, çinko, kalsiyum, magnezyum, demir, manganez, potasyum bulunur. Ruşeym prebiyotik etki ile bağırsak sağlığına, amino asit içeriği ile çocukların büyüme hızında yaratacağı katkıya, sağlıklı yağ asitleri ve çinko, magnezyum içeriğiyle kalbe, koenzim Q 10 ile yaşlanmaya meydan okur. Öğütülmüş ruşeym kepekli un görünümünde olup elinize aldığınızda yağlı yapısı ile lezzet ötesi bir tadı da vardır. Öğütülmüş ruşeymi yoğurda katarak, çorbalara ekleyerek kullanabileceğiniz gibi evinizde tam buğday unundan yapacağınız ekmek çeşitleri, tuzlu bisküvilere ekleyerek sağlıklı ürünler yapabilirsiniz.

RUŞEYMLİ EKMEK TARİFİ

Ekmek makineniz varsa katkı maddesiz ve doğal ekmek yapmak oldukça kolay. Ekmek makinesine yetecek miktarda su ve yaklaşık yarım kilo unla karıştırılmış ruşeym, az maya, bir yemek kaşığı kadar krema, isteyen az miktarda ceviz içi de koyabilir. Çok az miktar tuz ve 1 çay kaşığı şeker ilave ederek talimatlara uygun pişirip sabah, öğle ve akşamları sofralarınıza sıcak servis edebilirsiniz.