Doðanýn antioksidan deposu

Vücutta hücrelerin yapýsýný bozarak kanser gibi hastalýklarýn oluþumuna yol açan oksidatif stres sadece ‘antioksidanlar’ tarafýndan uzaklaþtýrýyor. Eðer sebze, meyve ve tahýldan zengin besleniyorsanýz bu antioksidanlarý alýyorsunuz demektir.

Doðal beslenme aslýnda vücuda doðanýn bizlere sunduðu hayvansal ve bitkisel besinlerden çeþitli ve dengeli yemek anlamýna geliyor. Son yýllardaki bilimsel araþtýrmalar doðal beslenme diyetinin kronik hastalýklardan korunmasý yönündeki etkilerini net olarak ortaya koyuyor. Doðal beslenme diyetinde daha fazla sebze, meyve, tahýl çeþitleri, kurubaklagiller ve yaðlý tohumlar dediðimiz kuru yemiþler olacak þekilde beslenmenin kronik hastalýklarýn önlenmesinde en pratik yaklaþýmýn olduðunu belirtiliyor.

Bir meyvede 8 bin mucize gizli

Dünya Saðlýk Örgütü’nün raporunda daha fazla tahýl ve bitkisel besinlerle beslenme ile dünyadaki kanser hastalýðýnda yakalanma oranýnýn üçte bir oranýnda azalabileceði vurgulanýyor. Araþtýrmalara göre doðal yollarla sadece bitkisel besinlerden alýnan 8 bine yakýn farklý yararlý besin bileþenlere sahip sebze, meyve ve tahýllardaki bu dengeli karýþýmlar hastalýklar koruyabilecek güce sahip.

Saðlýðý aktarda aramayýn

Vücutta oksidatif stres denilen hücrelerimizdeki yapýyý bozan, hücrelerde deðiþim yaratarak tümör oluþumunda rol oynayan zararlý maddeler  ancak antioksidan denilen bileþenlerle uzaklaþtýrýlýyor. Antioksidanýn en güçlü ve güvenilir kaynaðý sebze ve meyveler. Çünkü ilaçla alýnan antioksidanlar vücutta toksik doza ulaþabiliyor. Taze sebze, meyve ve tahýllardaki farklý antioksidanlar ise birbirleri ile etkileþtiðinde vücutta kullanýmý maksimumda tutuyor, böylece yararý da daha fazla oluyor.

LAHANA VE SOÐAN GRÝBE EN ÝYÝ ÝLAÇ

Hastalýklardan korunmak için açýk siyah çay, yeþil çay, yeþil yapraklý tüm sebzeler, keten tohumu, elma, brokoli, pýrasa, karnabahar, lahana, sarýmsak, soðan, soya fasulyesi, kýrmýzý üzüm, yulaf kepeði, ceviz, saf çikolata, badem, fýndýk, kajun fýstýk, Antep fýstýðý içi, mandalina, limon ve bulgur saðlýklý beslenme içerisinde muhakkak düzenli olarak tüketilmelidir. Bu besinleri düzenli olarak tüketerek akciðer, mesane, yutak, kolon ve aðýz kanseri, kalp hastalýklarý ile yaþlanmanýn toksik etkilerinden korunmuþ olursunuz. Ayrýca bu besinleri sýklýkla beraber, piþirmeden veya buharda piþirerek yemek saðlýðý koruyucu bu maddeleri de çok zengin bir þekilde yararlanmamýzý saðlayacaktýr.