Halime Sürek KAHVECİ
Halime Sürek KAHVECİ
Tüm Yazıları

Doğmamış bebek de stresten etkilenir


Yaşadığım en şaşkınlık verici tecrübelerden biri doğduğu ilk andan itibaren Kerem (ve ardından Elvan elbette) ile kurduğumuz güçlü bağdı. Geceleri onlar daha ‘ınga’ demeden uyanmam, ben gerginken onların da çığlığı basması... Sonradan anladım ki bu bağ, doğumdan çok öncesine dayanıyor. Zira annenin hamilelik süreci, çocukları ile arasında kuracağı bağ ve onların geleceğine dair önemli ipuçları taşıyor. Erken çocukluk dönemini bırakın, artık bebeklerin anne karnındaki yaşamları bile onların hastalıklı mı sağlıklı mı, mutlu, huzurlu ya da endişeli mi olacağını etkileyebiliyor. Çünkü uzmanlar kaygılarla yüklü, endişeli bir anne adayının, istemeden de olsa hissettiklerini bebeğine geçirdiğini belirtiyor.


Annenin olumsuz düşüncelerinin enerji dalgası olarak bebeğe aktığını ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Hipnoterapist Ayşe Duman “Bu olumsuz duygular bebeği hayata 1-0 mağlup başlatıyor. Doğumdan sonra da bu duygular beslenmeye devam ederse çocuk mutsuz, başarısız, hastalıklara açık bir birey haline gelebiliyor” uyarısında bulunuyor. Anneyi, anne karnındaki bebeği ve yaşamını etkileyen olumsuz duyguların enerjilerinden arınmak için ne yapmak gerekir? Dr. Duman bu soruya şöyle cevap veriyor:


HAYATA 1-0 MAĞLUP BAŞLAMASIN

“Bebeğin anne bedeninde ve sonrasındaki sağlığı, huzuru için tek ihtiyacı annesinin sevgi enerjisidir. Bilinçaltında birikmiş duygular mükemmel bir yaşam programına sahip fizik beden ile sevgi enerjisinden oluşmuş ruhun arasına örülmüş bir duvardır. Bu duvar bebeğinizin ihtiyacı olan sevgi akışını engeller. Sevgi temelleri üzerine kurulamayan bir yaşam bebeğimizi huzursuz ve hastalıklara açık hale getirir. O halde sevgi akışını engelleyen bilinçaltı duygu kalıpları ve bunların ürettiği negatif enerjileri ortadan kaldırmak bebeğin geleceği için gereklidir. Ruhunuzdaki sevgi enerjisinin bebeğinize akışını engelleyen kalıplarla çalışma programında zihinsel iyileşme tekniklerini kullanmakta fayda vardır.  E.F.T. (duygusal özgürleşme) oto hipnoz ve dua, programın önemli noktaları arasında yer alır.”


Duman, huzurlu bebekler için sağlıklı gebelik programlarında müzik ve sanat terapilerinden yararlanılabildiğini de sözlerine ekliyor. Bu tür terapiler anne ve bebek arasındaki sevgi bağını güçlendiriyor. Bu da anne karnındaki bebeğin fiziki gelişimini olumlu yönde etkiliyor. “Sevginin verdiği güven duygusu ile yaşama başlayan bebeğinizin bebeklik dönemi de huzur içinde geçecektir” diyen Dr. Duman, tüm anne adaylarını hamilelik ve doğum kaygılarından arınmaya çağırıyor.


ANNENİN AJANDASI


Doğumgünü kutlamaları sizin için bir sorun yumağı ise, yardım istemeye ne dersiniz? Bütçenizi zorlamadan çocuğunuzu da mutlu edecek bir parti için PartiPaketi’nin çocukların çok sevdiği temalardan oluşturduğu ürünlere göz atabilirsiniz. Tabak ve tepsiler, servis takımları, dekorlar, kanape çubukları, konfetiler... Devamı www.partipaketi.com adresinde.

Kar keyfini tam anlamıyla yaşamak isteyenler, kayak tatiline çıkmadan önce Avrupa’nın en büyük spor perakende zincirlerinden Decathlon’un Bayrampaşa Forum İstanbul, Marmara Forum, Ankara Kent Park AVM ve İzmir Optimum’daki mağazalarına uğramalı! Amatörden profesyonele, çocuktan yetişkine farklı yaş grupları ve seviyeler için çok uygun fiyatlara kayak/snowboard ekipmanları, kıyafet ve aksesuarları bulmam mümkün.

Kış mevsiminin vazgeçilmez aksesuarlarından atkı, bere ve eldivenleri de unutmamak gerek. Catimini’nin kış koleksiyonunda yer alan jakarlı, kürklü, örme atkı, bere ve eldivenler ile soğuğa karşı koruma sağlarken kış modasını da yansıtıyor. Çiçek işlemeler, ponpon nakış detaylar ve desenler de görülmeye değer!