Doğru egzersiz gençleştiriyor

Egzersiz birçok hormonu düzenleyerek yaşlanmayı önler, iyi huylu kolesterolü arttırır, kiloyu korur, diyabetten kalp hastalıklarına kadar kronik hastalıkları önler.  Çoğu kişi spor salonlarında klasik olarak önden 15-20 dakika kardiyo ardından hafif veya yüksek ağırlıklarda ağırlık antrenmanı yapıp sonra da 45 dakika yürüyüş ile sporlarını bitirir. Bu aslında kişiye özel olmayan sadece kalori yaktıran ama yağ kitlelerini azaltmayı amaçlamayan bir spor çeşididir. Kilo verirken yapılacak sporun öncelikle kesinlikle ağırlık antrenmanlarını içermemesi gerekliliğini belirtmekte fayda var. Kilo verme ile vücudun kas dokusu yoğunluğunun korunması için beslenme planı ve egzersizin şiddeti çok önemli.  Zayıflama amaçlı diyetler harcanan kaloriye göre planlanır. Bu plan içinde aşırı aktivite yorgunluktan başka bir işe yaramaz. Öte yandan beslenmede uygulanan en önemli hataların başında yüksek protein diyetinin özendirilmesi geliyor.

Karbonhidrat diyetinden destek

Karbonhidrat miktarı biraz yüksek yeterli miktarda protein ve az yağlı bir beslenme, hem sağlığı hem de kas dokusunu koruyarak zayıflamayı sağlayan en doğru yoldur. Çünkü egzersiz yapmaya başlanıldığında önce karbonhidrat kaynakları vücutta enerji için kullanılmaktadır. Yaklaşık en az 30 dakika bu karbonhidrat kaynakları kullanılırken 30 dakikadan sonra yağlar kalori olarak yakılmaya başlanılır. Eğer diyette fazla protein yerseniz ortamda bulunmayan karbonhidrat yerine hem yağ hem de protein yani kasların yanmasını sağlayarak kilo verirken yağları ve kasları da kaybetme riski oluşur.

KOŞU BANDI SPINNING’TEN FAYDALI

Beslenmesi düzgün planlanan bireyin yapacağı sporun şiddeti orta ike yüksek düzey arasında olmalı, haftanın 4 günü yapılmalı, en az 45 dakika süre ile başlanmalı  ve her hafta bu süre en az 5-6 dakika eklenerek maksimum performansı yakalayacak süreye mutlaka kademeli olarak arttırılmalıdır. Sonuçta spor salonlarında bisiklet üzerinde tempolu ve müzik eşliğinde kan ter içerisinde kalınarak maalesef yağ yakılamaz. Bu nedenle açık  have veya yürüyüş bandında yapacağınız yürüyüşler çok daha etkin bir zayıflama sağlayacaktır.